WERELD VAN LIFESTYLE IN KNOKKE-HEIST

Geüpdatet op 27 september 2024 door ELLE Partner Foto’s: Maurine Wilmus
WERELD VAN LIFESTYLE IN KNOKKE-HEIST

De Fransen noemen het zo elegant la rentrée, de terugkeer... Een poëtisch benaming voor het afscheid van de zomer waar september met zijn Indian summer dagen al bijna voorbij is en oktober alweer voor de deur staat. Ook in Knokke-Heist...

Kortom, de 'binnenblijfdagen' met al hun bijpassende feesten komen eraan... Het moment is dus daar om jouw interieur weer op te frissen, te decoreren en zelfs her in te richten. Geen beter idee dus dan op de laatste warme wandeldagen te kuieren langs vitrines van internationaal inspirerende interieurzaken die trends uit alle wereldsteden voor jou naar Knokke-Heist brengen. Wij maakten alvast een selectie van 11 toonaangevende lifestyle adressen.

Grand Prix bij luxeshops

De vibe die leeft in Knokke-Heist gaat alle seizoenen door, 12 maanden, 365 dagen... Zelfs nu de zomerbars hun zitkussens op stapel leggen en de barluiken dichtgaan, verplaatst de energie zich simpelweg naar de achterliggende dijk en wijk vol shops, kunst en gastronomie. Een nationaal en internationaal merkenaanbod, uitgestald in luxueuze vitrines zet de toon van lange nazomerse shopping wandelingen met familie of vrienden, met hier en daar een pitstop voor een apero, een lichte lunch of taart-met-gebak... Met wat chance op een zonnig terras en uit de wind. En geen paniek bij typisch Belgisch regenweer, want het volgende goed bewaard geheim is weinig bekend. Een erg makkelijke hop on- hop off shuttlemobiel verplaatst jou snel langsheen alle belangrijke shopping points. Het najaarsseizoen gaat naar goede gewoonte steeds van start met de mondaine 'Knokse Grand Prix' beter bekend als de Zoute Grand Prix. Zoals ze het ook in Monaco doen, gaat er in centrum Knokke-Heist een rally van start met enkel officieel ingeschreven old timer-bollides. 

Michelin zaait sterren

Rond dit event gaan er boven ook heel wat glamoureuze privé events door, met kick off door een wereldbekend veilinghuis waar je kan meebieden naar de duurste wagens ter wereld. Op kunstvlak telt Knokke-Heist telt maar liefst meer dan 90 galerijen. En niet te vergeten, het idyllische achterland van Knokke-Heist met zijn 'trage wegen' en eindeloze vergezichten is een lust voor het oog en... de maag. Want binnen een straal van 25 kilometer vind je pure gastronomische hemeltjes, waar er momenteel wel 20-tal Michelinsterren schijnen. 

  1. BERKO

Patrick Berko komt uit een familie van kunst- en antiekhandelaren en is naast academische, realistische, oriëntalistische en romantische schilderscholen ook gepassioneerd door werken uit de vroeg-20e-eeuwse Belle Epoque. Samen met zijn vrouw Viviane opende hij galerijen onder meer in Knokke, Parijs, Brussel, Antwerpen, New York en Tokyo. BERKO is met meer dan 45 jaar ervaring dé specialist op het vlak van kwaliteitsvolle Europese schilderijen en publiceert art books en naslagwerken.

 

Kustlaan 163, 8300 Knokke-Heist, 050 60 57 90, berkofinepaintings.com

 

  1. Daniël Ost 

Wereldberoemd bloemenhuis en hofleverancier Daniel Ost behoeft bijna geen uitleg. Bij creatief directeur Nele Ost kan je terecht voor prachtige florale creaties en montages, zij het voor je tafelschikking thuis, zij het voor events, projecten en exclusieve decoratie. Voor de derde Belgische Daniel Ost boutique werd een oud bankkantoor omgetoverd tot een prachtige galerij vol bloemen, planten, vazen, kaarsen en meer. De gigantische bankkluis is nu het atelier waar sublieme creaties worden opgebouwd.

Dumortierlaan 141, 8300 Knokke-Heist, 050 95 02 05, danielost.be/boutiques 

 

  1. De Bree Interieur


    Bijzondere interieurinrichting, piekfijne schilderwerken en een unieke totaalrenovatie waar woonwensen centraal staan. De Bree Interieur luistert aandachtig naar je interieurdromen en alles wordt vervolgens volledig op maat ontworpen zodat thuiskomen letterlijk gelijk staat aan genieten. Geen copy-paste van standaard showroom etalages, maar een harmonieuze interieurinrichting of totaalrenovatie waar je écht in kan leven dus. De Bree Interieur volgt graag Italiaanse en Japanse merken.

Dumortierlaan 111, 8300 Knokke-Heist, 050 70 32 30, debreeinterieur.be 

 

  1. Final Touch


    Dertig jaar in het vak, dat wil wat zeggen. In de showroom topmerken zoals Knoll, B&B Italia, Vitra, Fritz Hansen, Cassina, Flos, Molteni, Cappellini, Carl Hansen, Kristalia en meer. Ook voor advies en interieurinrichting op maat ben je bij Final Touch aan het goed adres. Pascale en Kurt delen met jou een parcours van eerste passie, uitgekiende selectie en installatie. Toch wil Final Touch bij al die verfijnde decoratie en design de drempel laag houden. Ga dus zeker eens vrijblijvend kijken. 

Kustlaan 315/317, 8300 Knokke-Heist, 050 62 26 44, finaltouch.be 

 

  1. Geraldine Van Heuverswyn

De ervaring, opgedaan bij het overbekende Obumex en haar uitgebreide kennis van meubelen, tapijten en stoffen fuseren samen in Geraldines eigen zaak. Opgevat als een minimalistisch interieur universum dat niet alleen veel sfeer, maar ook tactiel wil zijn met hout, touw en steen.

Je vindt hier stukken niet enkel van Thomas Serruys, Delphine Cobbaert en Atelier Fontein. Maar ook van Geraldines eigen ontworpen collectie ‘Minimal’ met unieke keramiek accessoires, meubilair en verlichting. 

Van Bunnenlaan 1, 8300 Knokke-Heist, 0476 71 14 31, geraldinevanheuverswyn.be

 

  1. Gommaire

In Knokke bevindt zich de Concept Store van Gommaire, een Belgisch meubelmerk met indoor, outdoor en decoratie collecties. Het merk biedt unieke, organische designs geïnspireerd door de natuur. De Concept Store wordt geleid door Valérie Vankerckhoven en samen met haar team van ervaren interieurstylisten staat ze klaar met advies en inspiratie. Daarnaast verzorgen ze zowel particuliere als professionele projecten in binnen- en buitenland. 

Natiënlaan 203, 8300 Knokke-Heist, 050 69 59 30, gommaire-conceptstore.com

 

  1. Guy Pieters Gallery

Guy Pieters groeide op in het artistieke Sint-Martens-Latem en opende er zijn eerste galerie in 1981. Sindsdien heeft hij wereldwijd succes, door samenwerking met ronkende namen als Christo, Jan Fabre en prinses Delphine. Galeries openden in Latem, Knokke, Saint-Paul-de-Vence en Parijs. Er volgde zelfs een 'Fondation' in Saint-Tropez. In 2025 opent Guy Pieters, ook in Knokke, een modernistisch kunstcomplex, waar een nieuwe generatie kunstliefhebbers kan socializen tijdens multimedia-events.

Albertplein 15, 8300 Knokke-Heist, 050 80 00 10, guypietersgallery.com 

 

  1. Marie-Marie 

Zussen Valerie en Laurence Vandenbussche borduren verder op het concept dat hun ouders met passie sinds 1979 uitbouwden en dragen perfecte service hoog in het vaandel. Marie-Marie biedt naast hoogkwalitatieve badjassen en stijlvolle plaids ook eigen creaties van bed- en badlinnen aan. Al dit moois wordt in de Marie-Marie flagshipstore in Antwerpen ontworpen en zorgvuldig geproduceerd bij betrouwbare partners in Portugal. Europese kwaliteit dus, kwestie van luxueus op beide oren te slapen.

 

Kustlaan 231, 8300 Knokke-Heist, 03 316 96 96, marie-marie.com 

 

  1. Must Have

Meer dan 10 jaar terug opende Sabine Louwagie 'Must Have', opgevat als een conceptstore. Naast kledij vind je er deco accessoires, boeken, kaarsen, popart, skincare, juwelen, parfums en design elektro. Italië en Parijs zijn Sabines favorieten, kwestie van trends aan te voelen en nieuwigheden te introduceren in Knokke. Sabine vindt originaliteit en authenticiteit een prioriteit voor het Must Have aanbod. Ook de 'Knokke' limited edition van de prestigieuze Baobab geurkaarsen vind je er. 

Kustlaan 15, 8300 Knokke, 050 69 05 15, musthave.be

 

  1. RR Interieur

RR is een uniek meubelconcept met indoor en outdoor high-end labels. Van Italiaanse en Scandinavische collecties tot innoverend Belgisch talent. Ook trendsettende Braziliaanse en Japanse collecties vind je er terug in maar liefst drie Knokse stores. Hospitality is key, zowel voor hun privéklanten als voor hun professionele partners: interieurarchitecten, designers en bouwpromotoren. De RR-ontwerpers staan garant voor onafhankelijk interieuradvies op maat en een white glove service. 

Natiënlaan 123, 8300 Knokke-Heist, 050 622 633, rrinterieur.be

 

  1. The Sphere

Het al legendarische 'Place M'as-tu vu' of Albertplein zal internationaal nog meer herkenning krijgen, nu het ook iconisch wordt qua architecturaal design. Want lunchen of aperitieven in The Sphere wordt een 'design ervaring' op zich. Voor het menu diende de mediterrane keuken als inspiratie, voor kleine tapas of uitgebreid tafelen, 'terrace bites' of desserts. De glazen koepel kijkt uit op alle natuurelementen waardoor een bezoek nooit hetzelfde is doorheen lente, zomer, herfst en winter. 

Albertplein, 8300 Knokke-Heist, 0475 202 850, sphere-knokke.be

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist. 

LEES OOK:

Exclusief Barnes Brussels: een uitzonderlijk herenhuis in Brussels

Een juweel van een vallei: op bezoek bij Elisabeth Leenknegt

Boyfriend Blush: de meest flatterende make-uptrend van de zomer