Alle manicure inspiratie voor de mooiste korte nagels

Geüpdatet op 29 augustus 2024 door Medina Azaldin en ELLE België
Alle manicure inspiratie voor de mooiste korte nagels Launchmetrics Spotlight

Dit zijn de beste korte nageldesigns die je moet proberen!

Als beauty editor dacht ik altijd dat mijn korte nagels gedoemd waren tot saaie manicures. Sociale media en handmodellen gaven me de indruk dat je lange nagelbedden nodig hebt voor nageldesigns zoals French tips en 3D-showstoppers, omdat je anders niet genoeg canvas hebt voor ingewikkelde kunstwerken.

Ik draag al zo lang ik me kan herinneren korte nagels. Als iemand die niet te voorzichtig wil zijn met haar handen en in haar vrije tijd een contactsport beoefent, zijn lange nagels voor mij niet alleen onpraktisch, maar ook gevaarlijk voor zowel mezelf als mijn teamgenoten. Bovendien breken mijn natuurlijke nagels snel, dus ik hou ze liever kort en netjes.

Lange tijd hield ik mijn nagels kaal of lichtjes gepolijst voor wat glans, maar sinds ik Japanse en Koreaanse nail art-Instagramaccounts heb ontdekt (ik ben dol op @nail_gamseong en @peaknail), heb ik een hernieuwde waardering gekregen voor hoe mooi korte nageldesigns kunnen zijn. Het geheim ligt in het spelen met textuur en afwerkingen in plaats van zware patronen, en het houden van illustraties - zoals stippen of maantjes - delicaat en minimalistisch. Als toegewijde Taylor Swift-fan, inspireert het me om mijn eigen korte nagels te experimenteren, vooral omdat Swift zelf vaak korte nagels draagt tijdens haar optredens (zoals veel muzikanten die gitaar spelen). Swift is niet bang om een glittermanicure of kleine sterren op haar nagels te dragen.

Nagelartiest Iram Shelton, die heeft gewerkt met Cara Delevingne en Priyanka Chopra, heeft altijd een voorliefde gehad voor kortere nagels. 'Ik hou absoluut van korte nagels. Ze zijn zo elegant en makkelijk te onderhouden,' vertelt ze aan ELLE UK. 'Kort is zo'n tijdloze en klassieke look en geeft je meteen een verzorgde uitstraling.'

Als nail art niet je ding is, kan een enkele kleur net zo’n impact hebben. 'Ik hou van superglanzende, donkere nagels,' zegt ze. Shelton is fan van zwarte en bordeaux tinten en noemt OPI Raisin' The Bar en Chanel's Rouge Noir als haar favoriete kleuren, naast neutrale tinten zoals OPI Brown To Earth. Botergeel, matchagroen en chrome afwerkingen zijn ook opvallende opties die het hele jaar door kunnen.

Hieronder de coolste korte nageldesigns die ik heb opgeslagen voor mijn volgende manicure.

Lavender haze

Onderschat de schoonheid van een manicure in één kleur niet. Een onverwachte tint, zoals dit poederachtige lila, tilt het geheel naar een hoger niveau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iram Shelton (@iramshelton)

Magische manicure

Dit reflecterende design laat je dagenlang stralen.

Very demure

Een subtiel stipje op een basis van BioSculpture's Transparent Beauty is perfect voor de nagelminimalisten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgia Rae (@raelondonnails)

Dromerig pastel

Als je nog niet hebt geëxperimenteerd met Japanse nagelkunst, is dit je teken om het eindelijk te doen. Verwacht de meest etherische afwerking en verrukkelijke designs die gegarandeerd gesprekken zullen uitlokken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yuki of London (@yukioflondon)

Something blue

Deze omgekeerde French manicure met Tiffany-blauwe halve maantjes is een uitstekende manier voor bruiden om hun 'something blue' te integreren (of voor niet-bruiden die houden van een subtiele kleur).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andréa Barbet (@m.o.n.a.j)

Zacht marmer

Zachte gouden krullen op een romige basis zorgen voor een opvallende afwerking die zowel geschikt is voor werk als vrije tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@jessicaleenails)

Work of art

Laat je niet ontmoedigen door korte nagels bij ingewikkelde designs. Wissel het af met effen nagels om het geheel niet te druk te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door P A I W A L O V E S (@paiwaloves)

Diep in de zee

Alleen nagelartiest Betina Goldstein kan van rode garnalen iets begeerlijks en chic maken. Dit design zal zeker voor bewonderende blikken zorgen.

Blauwe hemel

Een jelly-achtige afwerking geeft deze manicure een buitenaardse uitstraling.

Gothic chic

Laat je donkere kant zien met een gothic twist op mooie vlindervleugels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ❤ Hang Nguyen ❤ (@thehangedit)

Olijfkleurige nagels

Tijd om de Brat-zomer achter je te laten en een warmere, aardse versie van groen voor de herfst te omarmen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julia Diogo (@paintedbyjools)

Moderne kunst

Kun je niet kiezen voor één kleur? Nagelartiest Queenie Nguyen laat zien hoe cool een meerkleurige manicure kan zijn met harmonieuze tinten en een eenvoudig design.

Manicure met parels

Een parelrand rond een enkele nagel zorgt voor een eenvoudig maar prachtig accent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iram Shelton (@iramshelton)

Kort en krachtig

Een monochrome mani is een favoriet tijdens de modeweek. Ruil een keurige witte French tip in voor onyx versies voor een verfijnde twist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Stark (@clairestarkmanicurist)

Via ELLE UK