Culinair Parijs: dit hernieuwde restaurant op de Place Vendôme moet op je bucket list

Geüpdatet op 9 september 2024 door ELLE Partner
Culinair Parijs: dit hernieuwde restaurant op de Place Vendôme moet op je bucket listJean-François Rouquette, chef-kok met een Michelin-ster, en Hugo Toro, kunstenaar en architect © William Jess Laird

Gelegen op een steenworp afstand van de Carré d’Or in Parijs, vindt het Park Hyatt zichzelf opnieuw uit. Jean-François Rouquette, chef-kok met een Michelin-ster, en Hugo Toro, kunstenaar en architect, hebben het complex opnieuw vormgegeven en blazen nieuw leven in het restaurant waar elk detail is ontworpen om iedereen die door de deur loopt te verbazen en te inspireren.

PUR' is een gerenommeerd restaurant in het tweede arrondissement en heeft net als zijn bedenker, chef-kok Jean-François Rouquette, een Michelin-ster. Het is geopend sinds 2006 en bevindt zich in het beroemde Park Hyatt hotel op Place Vendôme.

De chef, die al sinds zijn kindertijd een liefhebber van de keuken is, vindt klassiekers voortdurend opnieuw uit met een vleugje creativiteit. Een nieuwe opening is gepland voor 3 september, om het restaurant te herontwerpen, samen met zijn medewerker.

Hugo Toro is de kunstenaar en architect achter de restyling van het restaurant. In de stijl van de decorateurs van de Roaring Twenties heeft hij geleidelijk een geheel nieuwe visie ontwikkeld voor het etablissement, waarbij een aantal kunsttechnieken zoals tekenen, schilderen en het gebruik van prestigieuze materialen worden gemengd, terwijl het ambachtelijke, authentieke gevoel behouden blijft.

© William Jess Laird

De gerechten van de chef

Lokale producten, de natuur, de seizoenen en de mensen die hij ontmoet vormen de essentie van de keuken van Jean-François Rouquette.

Met een menu dat met elk nieuw seizoen verandert, kunnen gasten rode mul met mediterrane smaken ontdekken, vergezeld van een lichte consommé van rouille op smaak gebracht met saffraan en sinaasappelschil. Ze kunnen ook de smaken ontdekken van diepzee-abalone, kaviaar, foie gras, zwezerik en gebakken morilles.

De chef haalt zijn inspiratie uit de rijkdom van de natuur, exploiteert de schatten van onze prachtige planeet en innoveert met nieuwe smaken.

Welkom bij de Chef!

Exclusief op Place Vendôme is 'PUR' een prachtige plek waar kunst doordacht en op maat wordt gemaakt. De eerste stap in het hotel brengt je in een lange gang versierd met prestigieuze materialen.

De receptie van het restaurant, een open ruimte met uitzicht op de verschillende ruimtes van het restaurant, is bedekt met groen marmer met vegetale nuances.

Voordat gasten genieten van de gerechten van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok, kunnen ze een aantal unieke meubelstukken ontdekken. De hoofdtafel bestaat uit edele materialen zoals marmer, brons, steen en hout. Stoelen ontworpen door de kunstenaar en architect van het restaurant benadrukken de artistieke geest.

Elk detail van de decoratie is doordacht en ontworpen om degenen die het restaurant binnenkomen te verbazen.

Praktische info :

Openingsdatum: 4 september 2024
Locatie: Park Hyatt Parijs-Vendôme
Capaciteit: 40 couverts
Prijs: Vanaf €32

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Park Hyatt Paris.

LEES OOK:

Happy's Kitchen Club: een nieuw concept met 2 belevingen

Epicurische ontsnapping: zomers chic in Brussel

Ontsnap aan de drukte in deze holistische wellnessresorts en villa's