Loopkriebels? Dit zijn de grootste loopwedstrijden van het najaar

Gepubliceerd op 2 september 2024 door Sam Vandenbosch
Loopkriebels? Dit zijn de grootste loopwedstrijden van het najaar Bron: Dwars door Hasselt

Trek je loopschoenen aan, want deze marathons en grote loopwedstrijden garanderen een sportief najaar.

Het najaar is traditioneel een populaire periode voor hardlopers in België en biedt een breed scala aan loopwedstrijden voor alle niveaus, van stedelijke marathons tot uitdagende trailruns. Terwijl de temperaturen dalen, trekken duizenden enthousiastelingen hun hardloopschoenen aan om deel te nemen aan enkele van de meest iconische loopwedstrijden van het land. Bovendien maken de herfstkleuren deze marathons tot een adembenemende ervaring, of je nu een ervaren marathonloper bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om fit te blijven. Hieronder een overzicht van de grootste en meest bekende wedstrijden die dit najaar op de kalender staan.

Loop jij mee in een van deze wedstrijden?

1. Strong Viking Gent (7-8 september 2024)

Voor degenen die de voorkeur geven aan een uitdagende trailrun, is Strong Viking in Gent een aanrader. Dit evenement, dat plaatsvindt begin september, biedt verschillende parcours, variërend van water edition, ultra viking en family, en afstanden van 4 tot 60 kilometer. Het ruige terrein en de obstakels maken deze race een favoriet onder trailrunners.

Bron: Unsplash (Massimo Sartirana)

2. Dwars door Hasselt (6 oktober 2024)

Dwars door Hasselt is een van de bekendste stadsloopwedstrijden in België. In oktober kan je in de Limburgse hoofdstad een parcours van 5 en 10 kilometer lopen doorheen het centrum van Hasselt. De wedstrijd trekt jaarlijks duizenden deelnemers, zowel professionele atleten als recreatieve lopers. De gezellige sfeer en het publiek dat massaal op de been is, maken deze wedstrijd tot een waar loopfeest.

Bron: Dwars door Hasselt

3. ELLE Run Brussel (6 oktober 2024)

Uiteraard kan onze eigen ELLE Run in Brussel niet ontbreken. Afspraak op zondag 6 oktober om ten volle te genieten van de omgeving van onze hoofdstad, en de healthy en happy sfeer. Op het programma staat een wedstrijd van 5 of 10 km in het hart van het Zoniënwoud en geschenken bij de vleet, waaronder een ELLE Run t-shirt, een hesje, een goodiebag boordevol verrassingen en toegang tot het sponsordorp. Wij hopen je aan de eindmeet te ontmoeten!

4. Antwerp Marathon (20 oktober 2024)

De Antwerp Marathon trekt jaarlijks duizenden lopers naar Antwerpen en zet heel 't stad in beweging. De route brengt deelnemers door het hart van de grootstad, langs bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, de Schelde en het MAS-museum. De Antwerp Marathon staat bekend om zijn vlakke en snelle parcours, wat ideaal is voor het breken van persoonlijke records.

Bron: Antwerp Marathon

5. Brussels Marathon & Half Marathon (3 november 2024)

De Brussels Marathon & Half Marathon, die in november plaatsvindt, is een van de meest prestigieuze hardloopevenementen in België. Het parcours voert door de straten van Brussel en biedt deelnemers een unieke kans om de stad te ontdekken op een sportieve manier, van het Atomium tot het Koninklijk Paleis. De combinatie van stedelijke en groene landschappen maakt deze wedstrijd aantrekkelijk voor zowel marathonlopers als degenen die liever de halve afstand lopen.

Bron: Brussels Marathon