De leukste bestemmingen om in oktober op vakantie te gaan

Geüpdatet op 3 september 2024 door Lisa Aelvoet
De leukste bestemmingen om in oktober op vakantie te gaan Pexels

De school mag dan weer begonnen zijn, dat betekent niet dat de vakantie voor iedereen is afgelopen. Wie er in oktober nog op uit wil trekken kan hieronder inspiratie opdoen. Wij verzamelden namelijk de leukste bestemmingen om in oktober op vakantie te gaan.

1. Toscane, Italië

In oktober transformeert Toscane in een schilderachtig herfstlandschap, met glooiende heuvels die baden in warme kleuren en wijngaarden vol met rijpe druiven. De zomerse toeristen zijn vertrokken, wat je de kans geeft om steden als Florence, Siena en Lucca in alle rust te ontdekken. De wijnoogst brengt een feestelijke sfeer, met talloze lokale festivals waar je kan proeven van de heerlijke Toscaanse wijnen. Het milde klimaat nodigt uit tot wandelingen en fietstochten door het betoverende landschap.

Tip: Bezoek een wijnfestival in Montepulciano of Chianti en geniet van de beste lokale wijnen.

toscane-oktober-vakantie
Pexels

2. Kyoto, Japan

In oktober kleurt Kyoto in levendige herfsttinten en oogt de stad zo mogelijk nóg magischer. De beroemde tempels en tuinen vormen een adembenemend decor, terwijl de koele lucht perfect is voor lange wandelingen door de stad. De zomerdrukte is voorbij, waardoor je de serene sfeer van Kyoto in alle rust kunt ervaren.

Tip: Bezoek de Kiyomizu-dera tempel en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de herfstkleuren.

bestemmingen-oktober-vakantie-kyoto-japan-herfst
Pexels

3. Marrakech, Marokko

In oktober bieden de milde temperaturen in Marrakech een welkome ontsnapping aan het grillige herfstweer. Deze bruisende stad nodigt uit tot avontuur, met haar kronkelende medina, levendige souks en prachtige tuinen. De avonden op het Jemaa el-Fna plein zijn magisch met straatartiesten en lokale delicatessen.

Tips: Verken de Jardin Majorelle, een oase van rust in het hart van de stad, en bezoek het aangrenzende Berbermuseum.

marrakech-marroko
Pexels

4. Provence, Frankrijk

Oktober brengt rust naar de Provence, waar uitgestrekte wijngaarden, olijfgaarden en lavendelvelden het landschap kleuren. De zomerse drukte heeft plaatsgemaakt voor een rustige sfeer waarin je de charmante dorpjes en historische steden op je gemak kunt verkennen. Dit is ook het oogstseizoen, wat betekent dat je kunt genieten van verse, seizoensgebonden gerechten en wijnen tijdens je verblijf.

Tips: Bezoek de markt in Aix-en-Provence voor lokale delicatessen en ambachtelijke producten.

provence-frankrijk-reizen-herfst
Unsplash

5. Madeira, Portugal

Madeira wordt ook wel het ‘eiland van de eeuwige lente’ genoemd, want het is er het hele jaar door mooi weer. In oktober kan je er temperaturen rond de 21 graden verwachten. Het perfecte moment om  de levada-wandelpaden door weelderige valleien en langs steile kliffen te trotseren. Bovendien staan de botanische tuinen van Funchal dan in volle bloei. De rust van het eiland in deze tijd van het jaar maakt het ideaal voor een ontspannen vakantie vol natuur en cultuur.

Tips: Maak een wandeling langs de Levada do Caldeirão Verde en bewonder het groene landschap en de watervallen.

madeira-bestemmingen-vakantie-oktober
Pexels

6. Patagonië, Argentinië

Oktober markeert het begin van de lente in Patagonië, een periode waarin de natuur ontwaakt en het landschap tot leven komt. De combinatie van milde temperaturen en ontluikende bloemen maakt dit de ideale tijd om de ruige schoonheid van Torres del Paine en de Perito Moreno-gletsjer te ontdekken.

Tips: Bezoek de Perito Moreno-gletsjer en ervaar de indrukwekkende kracht van dit natuurwonder van dichtbij.

patagonie-argentinie-paarden-open-vlakte
Pexels