Vijf nieuwe adresjes aan de Belgische kust om te ontdekken

Geüpdatet op 5 september 2024 door Lisa Aelvoet
Vijf nieuwe adresjes aan de Belgische kust om te ontdekkenVilla Bonnie

De Belgische kust boomt. Dat bewijst het aantal nieuwe adresjes die er als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij lijstten voor je op welke hotspots een bezoekje waard zijn.

Elke zomer strijken heel wat merken neer in populaire Belgische badplaatsen voor een zomerse pop-up. Daarnaast zijn er ook ieder seizoen weer nieuwe concepten die het daglicht zien. Sommige daarvan groeien na de zomer uit tot gevestigde waardes Wij verzamelden vijf nieuwe adresjes aan de Belgische kust die je niet wil missen bij je volgende bezoek.

Villa Bonnie, Knokke-Heist

Met Villa Bonnie is Knokke-Heist een nieuw pareltje rijker. De grote witte kustvilla op de Elizabethlaan dateert uit 1955 maar werd afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Het resultaat is een uiterst stijlvol hotel met veertien smaakvol ingerichte kamers en suites. Na een heerlijke nachtrust, smul je er van een uitgebreid ontbijt. Bovendien kan je er ook fietsen huren om de omgeving te verkennen. Eén nacht is niet genoeg om voluit van je verblijf bij Villa Bonnie te genieten.

villa-bonnie-knokke
Villa Bonnie

Adres: Elizabetlaan 305, 8301 Knokke-Heist.
Meer info vind je hier.

Haut, Oostende

Hoog in de SKY Towers, oftewel de twee indrukwekkende wolkenkrabbers die sinds kort de skyline van Oostende domineren, ligt Haut. In het hoogste restaurant van België proef je van de haute cuisine van chef Dimitri Proost. Verwacht je aan een pure keuken met authentieke smaken waar de rijkheid van de zee triomfeert. Gerechten als ceviche van lijngevangen zeebaars, Japanse wagyu met nigiri en zee-egel, gelakte paling met ganzenlever en aardbei gariguette met basilicum kleuren de kaart. Opteer voor een zesgangen- (voor €169 per persoon) of negengangenmenu (voor €198 euro per persoon) of kies tijdens de lunch à la carte. Een onvergetelijke culinaire ervaring op grote hoogte.

haut-oostende-nieuwe-adresjes-belgische-kust
Haut

Adres: Leopold III laan 2 28.01, 8400 Oostende.
Meer info vind je hier.

De wellness van La Réserve Resort, Knokke-Heist

Onlangs opende de uitgestrekte wellness van La Réserve Resort haar deuren in Knokke-Heist. Hier kunnen gasten van het hotel (gratis) en bezoekers (betalend) terecht voor een moment van ontspanning. Zo kunnen ze een baantje trekken in het prachtige zwembad, of het uitzweten in de sauna of de hamam. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van de state-of-the-art fitnessfaciliteiten. Tot slot beschikt de wellness over een uitgebreid aanbod aan persoonlijke spabehandelingen met producten van Sisley Paris. Van fyto-aromatische facials tot lichaamsbehandelingen, stuk voor stuk heerlijk!

la-reserve-knokke-wellness
La Réserve Resort

Adres: Elizabetlaan 160, 8300 Knokke-Heist.
Meer info vind je hier.

C-Hotels Silt, Middelkerke

Ook C-Hotels Silt ligt in een indrukwekkend bouwwerk. Het iconische, ronde gebouw huist behalve een hotel eveneens een gelijknamig restaurant én een casino. De minimalistisch ingerichte kamers van het viersterrenhotel bieden het nodige comfort én in sommige gevallen een prachtig uitzicht op de Noordzee. Het ideale toevluchtsoord voor een weekendje uitwaaien aan zee.

Silt-middelkerke-nieuwe-adresjes-belgische-kust

Adres: Zeedijk 117D , 8430 Middelkerke.
Meer info vind je hier.

Buysse Gallery, Knokke-Heist

Aan kunstgalerijen geen gebrek in Knokke-Heist. Toch verdient Buysse Gallery een speciale vermelding. Deze galerie voor hedendaagse kust werd opgericht door de sympathieke Louis Buysse die studeerde aan het Sotheby's Institute of Arts in Londen. Je vindt er spannende werken van zowel opkomende artiesten als gevestigde waarden en stapt er gegarandeerd geïnspireerd weer naar buiten.

buysse-gallery-knokke

Adres: Zeedijk - Het Zoute 700, 8300 Knokke-Heist.
Meer info vind je hier.