Karma Matcha: de nieuwe hotspot in Brussel voor matcha-liefhebbers

Gepubliceerd op 3 september 2024 door ELLE België
Karma Matcha: de nieuwe hotspot in Brussel voor matcha-liefhebbers ©Shutterstock

Matcha, die iconische groene thee uit Japan, laat niemand onverschillig. Of je nu fan bent of sceptisch, het is onmogelijk om deze trend te negeren.

Hoewel grote steden al hun eigen cafés en patisserie met matcha hebben, bleef Brussel tot nu toe wat achter. Maar dat verandert nu met de opening van Karma Matcha, de allereerste Brusselse bar die volledig gewijd is aan dit geliefde groene poeder.

Een passie geboren in Japan

Vanaf 4 september hebben matcha-liefhebbers een nieuwe plek om naartoe te gaan: het adres is Edith Cavell 17 in Ukkel. Karma Matcha is niet zomaar een café: het is het resultaat van de passie van Clara, een 26-jarige Brusselse. Tijdens een solo-reis door Azië ontdekte Clara Japan en, daarmee, de echte smaak van matcha. Toen ze terugkwam in België, was ze teleurgesteld dat de matcha hier niet dezelfde authenticiteit had als die ze in Japan had geproefd. Zo ontstond het idee voor Karma Matcha: een plek waar matcha met zorg wordt bereid, zoals in Japan.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @karmamatcha_be

Een menu dat matcha eert

Karma Matcha biedt een menu waar matcha de hoofdrol speelt, maar met een Europese twist om iedereen te plezieren. Of je nu een kenner bent of gewoon nieuwsgierig naar nieuwe smaken, deze bar biedt een unieke ervaring rond matcha, zonder de traditionele drank te vervalsen.

Deze nieuwe hotspot zou wel eens dé plek kunnen worden voor thee-liefhebbers en fijnproevers die op zoek zijn naar nieuwe culinaire ervaringen. Met Karma Matcha zet Brussel eindelijk de matcha-trend voort, en wij wedden dat je het geweldig zult vinden!

LEES OOK:
Stijlvol back to school met GYMP
ELLE x Cameleon: een exclusief shoppingweekend
5 nieuwe boetieks in Antwerpen om aan je shoppingroute toe te voegen