Les Hauts de Loire: een uitje in het hart van de Vallée des Rois

Geüpdatet op 4 september 2024 door ELLE Partner
Les Hauts de Loire: een uitje in het hart van de Vallée des Rois @Fabrice Rambert

In het hart van het pittoreske dorpje Onzain, ligt Les Hauts de Loire elegant genesteld tussen een eikenbos en groene wijngaarden.

Het lid van de H8 Collectie is ideaal gelegen op slechts een steenworp afstand van de kronkelende oevers van de Loire en de iconische kastelen. De nabijheid van historische monumenten maakt het hotel een perfecte uitvalsbasis voor wie de rijkdommen van de Vallée des Rois wil verkennen. Het hotel is getransformeerd van een vorstelijk bos tot een grote residentie en combineert historische charme met hedendaags comfort. Het heeft zijn reputatie gevestigd met prestigieuze prijzen, waaronder Best Hotel in France van Condé Nast.

Vernieuwde gastronomie door chef-kok Mathieu Aubry

De keuken van Hauts de Loire, onder leiding van chef-kok Mathieu Aubry, huldigt lokale producten door middel van gerechten die het verhaal vertellen van het rijke terroir van de regio. Het met een Michelin-ster bekroonde gastronomische restaurant en de Bistrot bieden verschillende en complementaire sferen en bieden een scala aan culinaire ervaringen, van haute cuisine tot eenvoudigere maar even heerlijke gerechten.

Ontspanning en welzijn in de spa by Clarins

De Spa by Clarins, ingehuldigd in 2018 en ingericht door Natalia Megret, nodigt bezoekers uit voor een zintuiglijke reis met behandelingen die ontspanning en regeneratie beloven. Deze spa van 150 m2 biedt een elegante omgeving die gedomineerd wordt door puur wit en integreert massages, een sauna en een hamam, met buitenterrassen waar bezoekers hun ontspanning kunnen uitbreiden terwijl ze de omliggende tuinen bewonderen.

Een breed scala aan recreatieve activiteiten in het hart van de natuur

Naast de accommodatie en het restaurant biedt Les Hauts de Loire een breed scala aan recreatiemogelijkheden. Bezoekers kunnen tennissen, mountainbiken of een boottocht over de vijvers maken. Voor een meer avontuurlijke ervaring bieden luchtballonvluchten of helikoptervluchten een spectaculair uitzicht op de landschappen en kastelen van de regio, wat de avontuurlijke ervaring verrijkt.

Cultuur en geschiedenis binnen handbereik

Het landgoed is ook rijk aan culturele accenten, zoals de monumentale beeldhouwwerken van Pierre Yermia, die een moderne dimensie toevoegen aan de traditionele elegantie van het terrein. De nabijheid van de beroemde kastelen van de Loire biedt unieke culturele mogelijkheden, waardoor elk bezoek aan Les Hauts de Loire niet alleen ontspannend maar ook verrijkend is.

Les Hauts de Loire biedt een ervaring die veel verder gaat dan een eenvoudig hotelverblijf. Het is een uitnodiging om de grandeur van het kasteelleven te ontdekken, verpakt in de geschiedenis en de natuurlijke schoonheid van de Vallée des Rois, en belooft elke bezoeker onvergetelijke momenten en een ervaring die zowel luxueus als authentiek is.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Les Hauts de Loire.

Less look:
ELLE x Cameleon: een exclusief shoppingweekend
Women Digital Festival: 4 dagen om de digitale wereld de baas te worden
Karma Matcha: de nieuwe hotspot in Brussel voor matcha-liefhebbers