Bij deze 8 nieuwe restaurants in Knokke-Heist schuiven wij graag aan

Gepubliceerd op 1 oktober 2024 door ELLE Partner
Bij deze 8 nieuwe restaurants in Knokke-Heist schuiven wij graag aan

Knokke-Heist, de gemeente van mode, kunst en strandbars, maar ook van culinaire hoogstandjes. Een Italiaans meesterwerk op je bord? Of meer zin in een klassieke bistro? Dit zijn ELLE’s favoriete nieuwe restaurants in Knokke-Heist. Bon appétit!

Carcasse

Wat waren we blij toen werd aangekondigd dat het op drie na beste steakrestaurant ter wereld en zelfs het allerbeste in heel Europa zijn deuren zou openen in Knokke-Heist. Na Sint-Idesbald landde Carcasse, met slager Hendrik Dierendonck en chef-kok Timon Michiels, aan het Oosthoekplein. Met een Michelinster en een indrukwekkende score van 14,5/20 in de Gault & Millau biedt ook deze nieuwe vestiging een culinaire ervaring van topniveau. Hier hanteren ze de kop-tot-staartfilosofie: elk stukje vlees wordt optimaal benut, met het welzijn van dieren in gedachten en zonder verspilling.

Oosthoekplein 1, 8300 Knokke-Heist
050 89 76 76
carcasse.be

Rõka

Een plek waar je voor alles terecht kunt, waar je zonder reservatie kunt aanschuiven en waar de sfeer toegankelijk is—wij zijn er dol op. Het jonge koppel Frederik Boussy en Delphine Debever, de drijvende kracht achter het nieuwe, hippe en chique Rõka, combineert een 'eat in or take out' traiteurszaak met bites en drinks in een mediterraans decor. Daarnaast kun je er ook genieten van gezonde juices, koffiespecialiteiten of een aperitief in een huiselijke sfeer. Zoals we zeiden: zon plek waar je voor alles terecht kunt.

Emile Verhaerenlaan 26, 8300 Knokke-Heist
rokaknokke.com

Villa Bonnie

Hear us out. Ver weg van klassieke grand hotels is Villa Bonnie het nieuwe it-hotel van de kust. Waarom we dit toch even willen benoemen in het rijtje nieuwe restaurants? Vanwege het steengoede ontbijt in Parijse bistrostijl. En ja, dat is ook mogelijk voor niet-gasten. Is het goed weer, dan vertoef je onder de wit-rood-gestreepte luifels, maar met de kouder wordende dagen nestelen wij ons liever in de comfortabele zetels en stoelen binnen. De service is er op-en-top persoonlijk, het eitje is precies goed gebakken en de charcuterie uitstekend geselecteerd.

Elizabetlaan 305, 8300 Knokke-Heist
050 51 39 32
villabonnie.be

Studio MCCC

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zijn dol op de Italiaanse keuken. Of, om het breder te zeggen: de Italiaanse manier van eten. Met zorg, zaligheid en een overvloed verse ingrediënten. Het nieuwe Studio MCCC komt daaraan tegemoet: bij deze trattoria/bar/alimentare kun je kiezen voor ontbijt, een heerlijke Italiaanse koffie, een lunch op het gezellige terras of een apéro met vrienden.

Emile Verhaerenlaan 12, 8300 Knokke-Heist
050 61 11 60
studiomccc.be

Constantin

De Belgische badplaats trekt steeds meer gastronomisch toptalent aan. Chef Olivier hielp mee bij de opstart van La Rigue, maar toch kriebelde het om zelf een zaak te starten. Afgelopen zomer was het zover, en verwelkomde hij gasten in het centrum van Knokke-Heist voor een uitzonderlijke culinaire ervaring waarbij hij de Franse en Italiaanse keuken combineert.

Dumortierlaan 66, 8300 Knokke-Heist
050 60 35 62
constantinrestaurant.be

L'abbiocco

L'abbiocco vind je tegenwoordig aan een nieuw adres: in de Heldentorens, aan de Kursaalstraat 1. Maar geen paniek, de heerlijke pastas en pizzas die we van chef Jess gewend zijn, zijn behouden.

Kursaalstraat 1, 8300 Knokke-Heist
050 51 55 80
labbiocco.be

The Sphere

Ben je deze zomer op het Albertplein geweest, dan heb je The Sphere ongetwijfeld al gezien. Misschien dacht je in eerste instantie dat het een activatie was op basis van het verbluffende gebouw in Los Angeles, maar niets is minder waar. Je kunt hier namelijk dineren. Als je houdt van wat extravagance, spektakel én moderne mediterrane gerechten, dan wil je hier vast een reservering maken.

Albertplein, 8300 Knokke-Heist
0475 20 28 50
sphere-knokke.be

Grand Café Au Lilas Blanc

Ken je het verlaten, historische pand aan de Vlamingstraat? Het is daar waar drie vrienden Grand Café Au Lilas Blanc heropenen. Het pand ging op de schop en de vrienden serveren er nu simpelweg wat ze zelf lekker vinden, zijnde natuurwijnen en speciale bieren, veel visgerechten en traditionele desserts. We zijn hier immers bij een grand café. Dit restaurant wil je zeker in de gaten houden, want begin volgend jaar openen ze ook een boetiekhotel!

Vlamingstraat 30, 8300 Knokke-Heist
0499 16 14 15
aulilablanc.be

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.