Ontdek pure elegantie met de nieuwe Boursin® met truffelsmaak. Een verfijnde mix van smeuïgheid en delicaat aroma om je gastronomische momenten te verrijken.
Opgericht in Normandië in 1957, heeft Boursin onze smaakpapillen veroverd met zijn beroemde verse kaas met knoflook en fijne kruiden. Boursin werd gecreëerd door François Boursin en veroverde al snel fijnproevers met zijn rijke smaak en unieke romigheid, waardoor het een vaste waarde werd op tafel in Frankrijk en daarbuiten. Al meer dan 60 jaar belichaamt Boursin de perfecte mix van traditie en innovatie. Vandaag blijft het merk zich ontwikkelen en onthult het zijn nieuwste creatie: Boursin® met truffelsmaak.
Dit nieuwe recept combineert de zoetheid van verse kaas met het verfijnde aroma van truffels, voor een luxueuze en geraffineerde smaakervaring. Door de iconische textuur van Boursin® te combineren met de rijke smaak van truffels, geeft het een elegante maar heerlijk romige toets een je pasta’s, risotto’s en andere seizoensgerechten. Boursin® met truffelsmaak is ook perfect voor bij het aperitief en zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers bekoren. Heerlijk om van te genieten
Voor de gelegenheid hebben we twee populaire recepten op Instagram geselecteerd waarin Boursin met truffelsmaak is verwerkt.
1. Risotto met Boursin Truffel en champignons van @Simplymorane (4 pers.)
Voir cette publication sur Instagram
Une publication partagée par boursin_belgium (@boursin_belgium)
Ingrediënten:
- 300g risotto rijst
- 1 Boursin met truffelsmaak
- 1L à 1,1L water
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 groentebouillonblokjes
- 250 g bruine champignons
- 200 g oesterzwammen
- 2 eetlepels olijfolie
- lepel boter
- Verse tijm
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de ui en knoflook.
- Verhit een pan met het water en de bouillonblokjes.
- Fruit de ui met de helft van de knoflook en 2-3 takjes tijm in een grote pan of kookpot.
- Voeg de risottorijst toe
- Bevochtig de risotto met een pollepel bouillon en kook op laag/middelhoog vuur, roer af en toe de risotto om.
- Zodra de bouillon is opgenomen, voeg je tijdens het roeren nog een pollepel toe
- Herhaal de handeling tot dat de rijst gaar is (15-20 min, afhankelijk van je rijst). Voeg indien nodig meer bouillon toe.
- Zet ondertussen een pan op het vuur met de boter, de rest van de knoflook, 2-3 takjes tijm en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg aan het einde van het koken de Boursin met truffelsmaak toe aan de risotto met een beetje bouillon.
- Je romige risotto is klaar. Het enige wat je hoeft te doen is deze te serveren met champignons erop.
2. Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin met truffelsmaak van @Ascookedbyginger
Voir cette publication sur Instagram
Une publication partagée par boursin_belgium (@boursin_belgium)
Ingrediënten:
- 2 grote vastkokende aardappelen
- 1 ui, versnipperd
- 350 g champignons, schijfjes
- 1/2 tl tijm
- 100 ml witte wijn
- 100 ml kipbouillon
- 150 ml culinaire room
- 2 el versnipperde peterselie
- 1-2 el Boursin met truffelsmaak
- Handje walnoten, gehakt
Bereiding:
- Was de aardappelen, prik er gaatjes in en zet 1u15min in een oven van 180°C (check of ze gaar zijn hierna, hangt wat af van de grootte van je aardappel)
- Als de aardappelen klaar zijn, maak je de saus. Smelt een flinke klont boter in een grote pan en doe er wanneer de boter op temperatuur is de ui en champignons in.
- Kruid met peper, zout en tijm. Bak tot de champignons goudbruin zijn en giet er dan de wijn bij. Laat uitkoken en voeg de bouillon toe. Laat een beetje inkoken, zet het vuur lager en giet er de room bij, gevolgd door de Boursin met truffelsmaak. Breng aan de kook en laat indikken (dikte van de saus is naar keuze). Kruid bij met peper indien nodig.
- Snijd de aardappel doormidden en lepel wat uit. Schep daarover enkele lepels van de saus. Werk af met extra Boursin met truffelsmaak, peterselie en de walnoten. Smakelijk!
Vind meer inspiratie op @boursin_belgium
Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Boursin.
boursin.be
LEES OOK:
Culinair Parijs: dit hernieuwde restaurant op de Place Vendôme moet op je bucket list
Grey Goose lanceert hun meest exclusieve vodka ooit
Gazpacho: 10 gezonde koude soepen voor foodies