Clare Waight Keller wordt creatief directeur bij UNIQLO

Gepubliceerd op 4 september 2024 door Lore Ginneberge
Clare Waight Keller wordt creatief directeur bij UNIQLO

De modewereld staat op scherp nu Clare Waight Keller, de gevierde Britse ontwerpster, de overstap maakt naar UNIQLO als nieuwe Creatief Directeur. Clare, die bekendstaat om haar werk bij gerenommeerde modehuizen zoals Givenchy en Chloé, heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd en is nu klaar om haar creatieve stempel te drukken op een van de meest geliefde internationale kledingmerken.

Na het succes van de UNIQLO : C-collectie, die in de herfst/winter van 2023 werd gelanceerd, is Clare benoemd om ook de hoofdcollecties van UNIQLO onder haar hoede te nemen, inclusief de herencollecties. Vanaf herfst/winter 2024 zullen we de invloed van haar unieke stijl nog sterker terugzien in het volledige aanbod van het merk. Dit nieuws markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor zowel Clare als UNIQLO, en het belooft een interessante verschuiving te worden in de wereld van casual mode.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UNIQLO Global (@uniqlo)

Waarom is deze benoeming zo opvallend? Clare Waight Keller heeft een reputatie opgebouwd als een ontwerpster die de kunst verstaat om luxe en eenvoud te combineren. Bij Givenchy zorgde ze voor iconische momenten, zoals het ontwerpen van Meghan Markle’s trouwjurk, terwijl ze bij Chloé de perfecte balans vond tussen vrouwelijkheid en functionaliteit. Haar stijl is tijdloos en modern tegelijk, wat haar een ideale match maakt voor UNIQLO’s filosofie van LifeWear – kleding die het dagelijkse leven verrijkt.

uniqlo Clare Waight Keller
De Uniqlo : C collectie voor herfst/winter 2024

Met Clare aan het creatieve roer lijkt UNIQLO zich klaar te maken voor een nieuwe fase waarin mode en functionaliteit nog dichter bij elkaar komen te staan. Clare's visie zal ongetwijfeld zorgen voor een verfrissende draai aan de minimalistische esthetiek van het merk, met meer aandacht voor details, verfijning en een vleugje haute couture.

Deze benoeming is niet alleen groot nieuws voor UNIQLO, maar ook voor de modewereld in het algemeen. Clare Waight Keller’s overstap naar een merk dat wereldwijd bekendstaat om zijn betaalbare en toch stijlvolle kleding, laat zien dat de grenzen tussen luxe en alledaagse mode steeds meer vervagen. Het is een duidelijke indicatie dat hoogwaardige ontwerpen toegankelijker worden voor een breder publiek.