Vergeet bordeaux, aubergine is dé chicste kleur van herfst/winter 2024

Geüpdatet op 5 september 2024 door Lore Ginneberge
Vergeet bordeaux, aubergine is dé chicste kleur van herfst/winter 2024 Roberto Cavalli FW24 - Launchmetrics Spotlight

Als je dacht dat bordeaux en bruin de hoogtepunten van je herfstgarderobe zouden zijn, dan staat je een stijlvolle verrassing te wachten. De catwalks voor herfst/winter 2024 introduceren een nieuwe, verfijnde tint die alles behalve voorspelbaar is: aubergine.

Deze rijke kleur van aubergines, pruimen en bessen, die zweeft tussen bordeaux en paars, heeft de modewereld veroverd en is nu hard op weg om de favoriete tint van het seizoen te worden. Maar hoe vertaal je deze high-fashion kleurtrend naar je dagelijkse looks?

Aubergine domineert de catwalks

Pruimkleurig paars schitterde op de catwalks van enkele van de grootste modehuizen, en elke designer gaf er zijn eigen draai aan. Bij Chloé zagen we een subtiele, afgewassen variant, terwijl Ferragamo koos voor bijna vloeibare zijden creaties. Tom Ford presenteerde een intrigerende mengelmoes van paarse tinten, en Roberto Cavalli speelde met opvallende patronen in pruimkleur.

De rijke tint kwam tot in de kleinste details voorbij op de runway, bij Fendi gecombineerd met olijfgroen bijvoorbeeld. Carolina Herrera toont hoe het paars zich geweldig leent voor weelderige avondjurken, terwijl we bij Hermès zagen hoe auberginekleurig leer zowel robuust als elegant kan zijn.

Zo draag je aubergine in de herfst en winter

De kracht van paars ligt in z'n veelzijdigheid. Of je nu een gewaagde of subtiele look wilt, deze kleur past bij vrijwel elke stijl. Hier zijn enkele manieren om aubergine in je garderobe op te nemen:

1. Van top tot teen

Een monochrome outfit in pruimkleur maakt gegarandeerd indruk. Kies voor een jumpsuit of een matchende set van blazer en pantalon. Door te spelen met verschillende texturen, zoals zijde en leer (zoals te zien bij Shushu/Tong en Hermès), geef je de look extra diepte en flair.

2. Subtiele details

Ben je nog niet klaar voor een volledig aubergine look? Begin dan met accessoires. Een tas, sjaal of schoenen in deze tint kunnen een eenvoudige outfit direct transformeren. Inspireer je op de glimmende laarzen van Roberto Cavalli of de handschoen van Fendi voor een chique touch.

3. Kleurcombinaties

Donkerpaars is verrassend veelzijdig en kan prachtig gecombineerd worden met andere herfstkleuren zoals groen, oudroze, of zelfs rood. Probeer bijvoorbeeld een auberginekleurige trui met een bordeaux midirok en een grijze mantel voor een gelaagde look.

4. Romantische lagen

Voor een romantische outfit kun je kiezen voor lagen van kant of zijde in pruimkleur, zoals bij Zimmermann, Ferragamo en Tom Ford. Combineer een kanten blouse met een oversized trui of draag een zijden rok met een dikke knit om het contrast tussen zacht en stevig te benadrukken.

5. Glamour in de avond

Voor speciale gelegenheden biedt pruimkleur een elegant alternatief voor zwart. Ga voor een lange, vloeiende jurk in deze tint zoals gespot bij Carolina Herrera, en houd de accessoires simpel om de kleur te laten stralen.