Zo host je de perfecte Indian Summer brunch

Geüpdatet op 12 september 2024 door ELLE Partner
Zo host je de perfecte Indian Summer brunch ©Martini

De overgang van zomer naar herfst brengt niet alleen koelere dagen, maar ook een gezellige sfeer die we Indian Summer noemen. Dit is volgens ons hét moment om een brunch te organiseren die het beste van beide seizoenen samenbrengt: de warmte van de late zomerzon en de rijke smaken van de herfst. En laten we vooral de ster van de tafel niet vergeten: de mimosa’s.

Brunch cocktails: mimosa’s

Een brunch hosten komt met enige organisatiestress. En in dat geval willen we je onze gouden tip (pun intended) niet onthouden. Martini heeft namelijk een ready-to-serve mimosa op de markt gebracht, de MARTINI® Mimosa ready-to-serve, gemaakt van een verfijnde blend van Martini Prosecco en de hoogste kwaliteit appelsiensap. Zo schenk je, hup, die glazen zo weer in. De levendige citrusnoten, het sprankelende gegeven en het feit dat het wordt geserveerd in een feestelijk martiniglas maakt de ideale elegante en verfrissende cocktail voor een brunch in de laatste zonnestralen.

©Martini

Een menu vol seizoenssmaken

Voor een Indian Summer brunch wil je de zomerse frisheid combineren met de rijke smaken van de herfst. Eén met de perfecte balans tussen zoet en hartig. Voor zoetigheid kies je bijvoorbeeld voor pannenkoeken met geroosterde vijgen en honing of bak een luchtige appeltaart met kaneel en walnoten. Ga voor vers fruit zoals peren, druiven en late zomerbessen. Hartigheid vinden we terug in een quiche met pompoen, geitenkaas en spinazie. Vergeet ook niet een paar herfstige salades, zoals een salade met geroosterde bietjes, geitenkaas en walnoten.

De juiste warme setting

Creëer een tafelsetting die warm aanvoelt. Gebruik een mix van warme aardetinten, zoals goud (matchend bij de MARTINI® Mimosa ready-to-serve), diep rood en oranje, met lichte accenten zoals wit of zachtgeel. Je kunt hier en daar nog een zonnebloem, dahlia of herfstaster wegsteken. Als het nazomerweer het toelaat, host je de brunch buiten, om volop van de laatste zonnestralen te genieten. Leg dan dekens klaar voor als het wat frisser wordt. Gezellig!

©Martini

Vermaak

Kussens staan niet alleen gezellig, maar zijn ook ideaal voor wie wil relaxen. Voor vermaak kun je eventueel ook een quiz voorbereiden die iedereen aan het lachen maakt. En voor de ultieme Indian Summer sfeer, kun je ook nog denken aan wat lichte achtergrondmuziek, zoals akoestische gitaar of een ontspannen jazzplaylist.

Kleine attenties voor je gasten

Wil je iets extra’s doen voor je gezelschap? Geef je gasten een kleinigheidje mee naar huis. Denk aan kleine potjes zelfgemaakte confituur, een boeket herfstbloemen of het drankje van de dag: een fles MARTINI® Mimosa. Een heerlijk aandenken aan een gezellige middag.

MARTINI® Mimosa ready-to-serve is beschikbaar vanaf vandaag bij de supermarkt voor een adviesprijs van 9,99 EUR.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met MARTINI.

LEES OOK:
Cersaie 2024... Preview van de internationale hoogmis van de keramiek
Epicurische ontsnapping: zomers chic in Brussel
Clare Waight Keller wordt creatief directeur bij UNIQLO