Rooney Mara: “Soms moet je buiten de lijntjes kleuren om te evolueren”

Geüpdatet op 10 september 2024 door ELLE België
Rooney Mara: “Soms moet je buiten de lijntjes kleuren om te evolueren” Givenchy

Sinds ze in 2011 voor het eerst op de rode loper verscheen in een creatie van Givenchy (in Londen voor ‘The Girl with the Dragon Tattoo’), is Rooney Mara een trouwe fan van het Franse modehuis. En die liefde blijkt geheel wederzijds, want de actrice mag al even opdraven als muze en gezicht van Givenchy’s meest rebelse parfum, ‘L’Interdit’.

Verboden vrucht

Voor Rooney is ‘L’Interdit Absolu’ een succesvol vervolg op dat eerste ‘verboden’ parfum. Eén dat speelt met contrasten en dat de traditionele codes van de parfumwereld durft te doorbreken. “Het bloemenboeket van ‘L’Interdit’ – oranjebloesem, tuberoos en jasmijn sambac – is dit keer verrijkt met aromatische toetsen van lavendel en kardemom, versterkt met neroli,” legt ze uit als een pro. “De houtnoten en de warme tonen van cashmeran, gecombineerd met absolu van tabak, cistus en rum, maken het parfum sensueel en zelfs een tikje bedwelmend. Ik hou van de mix van vrouwelijke bloemengeuren met een meer aardse, mannelijke ondertoon." De volledig zwarte flacon is al even modern als de mythische geur, die sinds de creatie ervan door Hubert de Givenchy in 1957 voortdurend werd heruitgevonden.

Rooney mara givenchy

Ondergronds in Parijs

De campagnevideo voor ‘L’Interdit Absolu’ heeft veel weg van een film noir, geïnspireerd op de donkere esthetiek van een politieroman. De Britse regisseur Joe Wright, bekend van films als ‘Darkest Hour’ en ‘Pride & Prejudice’, en de Franse cinematograaf Philippe Le Sourd, volgen Rooney Mara door een onontgonnen en mysterieus Parijs. “Dit is niet het Parijs van de prentbriefkaarten!” aldus Rooney. We zien de actrice, gekleed in een zwarte kanten jurk uit de haute couture-collectie van Givenchy, terwijl ze zich een weg baant door ondergrondse tunnels die de aantrekkingskracht van het verbodene weergeven.

Leven zonder grenzen

Ook in haar eigen leven zoekt Rooney graag haar eigen grenzen op: “Ik heb geen strikte regels, want we veranderen en evolueren voortdurend,” zegt ze. “Als het nodig is om te evolueren, mag je best de regels overtreden.” In de toekomst zou de actrice graag rollen spelen die rechtlijnig tegenover haar persoonlijkheid staan. “Ik voel me vooral aangetrokken tot vrouwen die totaal anders zijn dan ik, heel extravert en luid. Zo’n rol heb ik nog nooit gespeeld, en dat lijkt me net ontzettend boeiend.”