Lucas Bravo verklapt zijn favoriete scène uit ‘Emily in Paris’ seizoen 4 en wat de toekomst brengt voor chef Gabriel

Gepubliceerd op 10 september 2024 door Lisa Aelvoet
Lucas Bravo verklapt zijn favoriete scène uit ‘Emily in Paris’ seizoen 4 en wat de toekomst brengt voor chef GabrielNetflix

De 'hot chef' uit 'Emily in Paris' behoeft geen introductie meer. Lucas Bravo steelt wereldwijd harten als de getalenteerde Gabriel en lijkt ook dat van Emily te hebben veroverd in het laatste seizoen van de Netflix-serie. Wij vroegen hem hoe het inblikken van die beruchte koetsscène verliep en welk restaurant volgens hem een Michelinster verdient.

Wanneer we Lucas Bravo begin september ontmoeten in het Pulitzer in Amsterdam, is het verrassend heet voor de tijd van het jaar. Buiten loopt de temperatuur op tot zo'n 30 graden, maar dat weerhoudt Bravo er niet van om in een pluizige wollen trui op het appel te verschijnen. Ongetwijfeld een subtiele knipoog naar het tweede deel van seizoen vier van 'Emily in Paris', dat zich voor het eerst in de winter afspeelt.

Laten we eerst even terugblikken op deel één van seizoen vier. Een van de meest memorabele - en stomende - scènes speelde zich af in een koets. En dat was volgens Lily Collins best uitdagend om te filmen?

Lucas Bravo: "Klopt! Als je in een koets zit, zeker in Parijs, dan stuiter je over al die kasseien. Dus het was veel gehobbel, en probeer dan maar eens iemand romantisch te kussen terwijl je heen en weer wordt geschud. En het lawaai hielp ook niet echt, we konden elkaar amper horen. Dus het is niet gemakkelijk om sexy of romantisch te zijn in zo'n setting. We hebben achteraf de stemmen opnieuw opgenomen en het geluid van de kasseien en de metalen wielen weggefilterd. Ik denk dat het goed gelukt is, maar je ziet wel dat we ons ongemakkelijk voelen."

Het ziet er best sexy uit, dus dat hebben jullie goed gedaan. Wat was je favoriete scène om te filmen in seizoen vier?

LB: "In seizoen vier vond ik de balscène met de maskers geweldig. En dan vooral het moment waarop we dansen op het nummer 'Dancing in the moonlight' en iedereen om ons heen verdwijnt. Het was echt een prachtig moment samen met Lily, vooral na twee jaar waarin Emily en Gabriel niet goed met elkaar overweg konden. Het voelde fijn om weer die energie van seizoen één te herontdekken. We hebben er allebei enorm van genoten."

lucas-bravo-emily-in-paris-seizoen-4-deel-2-close-up

Fotograaf: Fauve Bouwman
Styling: Elena Raguzzi
Make-up Artist: Viviënne De Rop

Met zijn restaurant l’Esprit de Gigi hoopt Gabriel een Michelinster te behalen, maar dat dreigt in het water te vallen. Verliest hij de hoop, of blijft hij voor zijn droom vechten?

LB: "Hij komt op mij niet over als iemand die snel opgeeft. Kijk maar naar hoe hij al vier seizoenen achter Emily aanzit. Als hij ergens in gelooft, blijft hij ervoor gaan. Ik denk dat het hetzelfde geldt voor zijn droom. Die had hij al vóórdat Emily in beeld kwam. Zijn droom was om een gerenommeerde chef te worden. Dus ik denk niet dat hij dat zomaar opgeeft. Dat is iets wat hij heeft en ik niet: die vasthoudendheid. Waar ik soms zou denken: "Misschien is dit niets voor mij, misschien moet ik het laten gaan", blijft hij doorgaan. Zo zit hij in elkaar."

En als we het toch over Michelin-sterren hebben, welk restaurant in Parijs vind je dat er eentje verdient?

LB: "Oh, in het tweede arrondissement ligt restaurant 'Tekes'. Hier serveren ze Israëlisch eten, echt heerlijk. De gerechten zijn super origineel, en het personeel is zo vriendelijk en gezellig. Er hangt altijd een fijne sfeer, en het interieur is ook geweldig. Je ziet dat er zoveel liefde in elk detail zit, het hele restaurant voelt gewoon speciaal. En het eten zelf is echt top, het verdient absoluut een Michelinster."

Mode speelt een grote rol in de serie. Hoe zou je Gabriels stijl beschrijven?

LB: "We wilden Gabriel een wat meer working class-uitstraling geven. We wilden een beetje strijd laten zien in zijn stijl, alsof hij niet veel tijd heeft om na te denken over zijn kleding. Het draait meer om zijn werk en wat hij probeert te bereiken. We hebben zijn look dus iets simpeler gehouden in vergelijking met de steeds kleurrijker wordende outfits van de meiden. Hij blijft down-to-earth. Toch hebben we hem dit seizoen iets volwassener gemaakt, met meer pakken en lange jassen. Die versie van hem is wel wat meer Parijs. Zo kleden Parijzenaars zich in de winter."

En stel dat het andersom was, 'Gabriel in Chicago'. Hoe zou hij zich dan aanpassen aan de Amerikaanse cultuur?

LB: "Ik denk dat hij het geweldig zou doen. Hij is zo'n open persoon en maakt makkelijk vrienden. Ik denk dat hij zou floreren in de Amerikaanse cultuur. Hij zou waarschijnlijk in 'The Bear' opduiken en zijn diensten aanbieden. Ik weet niet of hij goed genoeg zou zijn, want hij is te aardig, en in die serie schreeuwen ze allemaal tegen elkaar. Maar ja, dat zou wel een leuke crossover zijn."

De laatste vijf afleveringen van Emily in Paris, seizoen 4, zijn vanaf 12 september te zien op Netflix. Bekijk de trailer hieronder: