Sarah Burton wordt creatief directeur bij Givenchy

Gepubliceerd op 9 september 2024 door Lore Ginneberge
Sarah Burton wordt creatief directeur bij GivenchyGivenchy

Het is officieel: Sarah Burton is de nieuwe creatief directeur van Givenchy. Met onmiddellijke ingang neemt ze het stokje over van Matthew Williams, die in december 2023 afscheid nam van het iconische Franse modehuis. Burton's eerste collectie voor Givenchy staat gepland voor maart 2025, een show die ongetwijfeld met grote verwachtingen tegemoet wordt gezien.

Een zwaargewicht in de mode-industrie

Sarah Burton is geen onbekende naam in de modewereld. Ze werkte meer dan twee decennia bij Alexander McQueen, waar ze in 1996 begon als stagiaire. Onder de vleugels van de legendarische ontwerper zelf, Lee McQueen, klom ze snel op in de hiërarchie. Haar talent viel al vroeg op, en vanaf 2000 was zij verantwoordelijk voor de dameskleding van het merk. Toen McQueen in 2010 overleed, werd Burton zijn vanzelfsprekende opvolger en creatief directeur van het gelijknamige label. Onder haar leiding evolueerde het merk, waarbij ze trouw bleef aan McQueens kenmerkende scherpe tailoring en dramatische silhouetten, maar het label tegelijkertijd een meer gepolijste, verfijnde uitstraling gaf.

Sarah Burton voor Alexander McQueen
Sarah Burton voor Alexander McQueen FW19 - Launchmetrics Spotlight

Nieuwe visie voor een iconisch modehuis

Over haar nieuwe uitdaging bij Givenchy is Burton duidelijk enthousiast. “Het is een grote eer om lid te worden van het prachtige huis van Givenchy. Ik kan niet wachten om mijn eigen visie en gevoeligheid in te brengen en een nieuw hoofdstuk te schrijven in de rijke geschiedenis van dit iconische merk,” deelt ze in een eerste reactie.

Givenchy, dat in 1952 werd opgericht door Hubert de Givenchy, staat bekend om zijn combinatie van elegantie en avant-gardistische flair. Burton zal zonder twijfel haar eigen stempel drukken op de ontwerpen, waarbij haar oog voor detail en liefde voor vakmanschap onmiskenbaar zullen zijn.

Sarah Burton
Sarah Burton - Launchmetrics Spotlight

Sidney Toledano, voorzitter van de raad van bestuur van Givenchy, prijst Burton als een buitengewoon creatief talent. “Sarah Burton’s unieke visie en haar diepe begrip van mode zullen van onschatbare waarde zijn voor Givenchy, een huis dat altijd voorop heeft gelopen in de wereld van haute couture. Ik ben ervan overtuigd dat haar creatieve leiderschap een nieuwe dynamiek zal brengen en het merk verder zal versterken op het wereldtoneel.”

Een nieuw tijdperk voor Givenchy

Met de benoeming van Burton begint een nieuw tijdperk voor Givenchy. Na het succesvolle, maar relatief korte, leiderschap van Matthew Williams, wordt het spannend om te zien hoe Burton haar erfenis zal voortzetten en ontwikkelen. Eén ding is zeker: de modewereld kijkt met spanning uit naar maart 2025, wanneer haar visie voor het eerst op de catwalk zal worden onthuld.