Dit zijn de 5 trending accessoires van het moment

Geüpdatet op 9 september 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
Dit zijn de 5 trending accessoires van het moment Launchmetrics Spotlight

Wat draag je dit seizoen op je hoofd, aan je voeten, arm en oren? Hier zijn de belangrijkste trending accessoires voor herfst-winter 2024, regelrecht gespot op de grootste modeshows.

1. De baguette handtas

Deze herfst en winter worden handtassen steeds langer. Denk aan langwerpige, rechthoekige vormen die de tas een strak en karaktervol uiterlijk geven. We zagen ze op de catwalks van onder andere Alaïa, Coach, Bottega Veneta en Kim Shui. In de Verenigde Staten worden ze 'East-West bags' genoemd, en deze tassen zijn ideaal om alleen het hoogstnodige mee te nemen.

Trends accessoires
© Launchmetrics Spotlight

2. Stoere petten

Het 'Emily in Paris'-effect is in volle gang, want de herfst-winter modeshows toonden petten en hoeden in allerlei stijlen, vormen en maten. Van leren baretten tot strakke mutsen en wollen ruiterpetten. Hoeden krijgen een moderne en gedurfde make-over, zoals te zien is bij Chanel, Dior en Armani.

Trends accessoires
© Launchmetrics Spotlight

3. Overknee laarzen

In de lente maakten suède laarzen in 70's stijl een comeback. De focus lag toen op laarzen tot aan de kuit of knie. Dit najaar gaan ontwerpers een stap verder met laarzen die tot over de knie reiken. Deze trend is er in allerlei stijlen: van klassiek zwart tot wijd krokodillenleer, van naaldhakken tot platte zolen.

Accessoires laarzen schoenen trends herfst winter
© Launchmetrics Spotlight

4. Brede riemen

Brede riemen zijn dit seizoen helemaal in. Ze zijn de favoriet van veel beroemdheden, zoals Kaia Gerber, die ze draagt in een boho-chique stijl uit de jaren 2000. Dit keer krijgt de brede riem een vleugje nostalgie, maar dan met een moderne twist.

riemen trends herfst winter
© Launchmetrics Spotlight
1
Ba&sh
Suède riem
SHOP HIER
bordeaux tailleriem
2
Essentiel Antwerp
bordeaux tailleriem
SHOP HIER
3
Desigual
Leren bruine tailleriem
SHOP HIER

5. Oversized 80's oorbellen

Tot slot zien we ook opvallende sieraden geïnspireerd op de jaren '80. Denk aan oversized oorbellen, grote clips of brede ringen. Goud is favoriet, maar dan met strakke geometrische vormen en een minimalistische stijl. Merken zoals Ferragamo, Coperni en Saint Laurent hebben deze trend al omarmd op de catwalks.

trends juwelen herfst winter
© Launchmetrics Spotlight
Grote vergulde oorbellen
1
Ysso
Grote vergulde oorbellen
SHOP HIER
2
Muse Rebelle
Vintage geïnspireerde oorbellen
SHOP HIER
3
Wouters & Hendrix
Oorbellen met schakels
SHOP HIER