De hete zomermaanden zijn in aantocht en wij zijn op zoek naar verfrissing. Een ijskoude cocktail is de ideale dorstlesser na een dagje zweten en zwoegen. De brandende zon en alcohol zijn helaas niet de beste vrienden, maar alcoholvrije cocktails zijn ook best lekker. Onze 10 favoriete recepten.
1. Watermeloen smoothie
Ingrediënten
1 dl. watermeloensap
1 dl. sinaasappelsap
1 eetlepel suikersiroop
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Gebruik een sapcentrifuge om het fruit te persen
2. Roer alle ingrediënten door elkaar
3. Zeef eventueel de pitten van de watermeloen er uit
4. Serveer in een groot glas en voeg extra ijsblokjes toe
2. Sweet Honey
Ingedriënten
10 cl. druivensap van witte druiven
4 cl. citroensap
2 cl. frambozensiroop
4 cl. vloeibare honing
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Crush de ijsblokjes
2. Vul de cocktailshaker met het ijs en giet er het druivensap en het citroensap over
3. Schud het geheel flink door elkaar
4. Voeg er de honing en het frambozensiroop aan toe
5. Schud het geheel opnieuw flink door elkaar
3. Komkommer – citroen mix
Ingrediënten
60 ml. water
25 gr. suiker
1/4e komkommer in plakjes gesneden
1,5 citroen,
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Maak een siroop door water en suiker te mengen en al roerend op middelhoog vuur te verhitten
2. Verwarm tot het net begint te koken en de suiker is opgelost
3. Minstens 30 minuten laten afkoelen in de koelkast
4. Doe de komkommer in de mixer
5. Schenk de komkommerpulp uit in een zeef en zet deze boven een kom om het vocht op te vangen
6. Laat uitlekken tot je ongeveer 50 ml. vocht van de komkommer hebt
7. Roer de siroop, het komkommersap en het citroensap door elkaar
8. Giet het geheel in een glas met ijsblokjes
4. Passionata
Ingrediënten
1 limoen
2 theelepers bruine suiker
6 cl. maracujanectar
4 ijsblokjes
1 fles ijskoud mineraalwater
Bereiding
1. Crush de ijsblokjes
2. Snij de limoen in 4 stukken
3. Doe de stukken in een glas en strooi er de bruine suiker overheen
4. Pers de limoen in het glas en gooi de rest van de limoen erbij
5. Giet het maracujanectar in het glas
6. Vul het glas met het ijs en giet er het ijskoude water overheen
5. Safe sex on the beach
Ingrediënten
120 ml. veenbessensap
120 ml. ananassap
45 ml. perziknectar
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Doe de ijsblokjes in een glas
2. Voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel door elkaar
3. Werk af met een stukje ananas
6. Banana Colada
Ingrediënten
1 kopje gemalen ijs
1 banaan
60 ml ananassap
30 ml kokosroom
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een mixer
2. Mix alles fijn
3. Werk af met een schijfje ananas
7. Orange Zip Cocktail
Ingrediënten
150 ml. pompelmoessap
60 ml. sinaasappelsap
Scheutje citroensap
Scheutje grenadine
Bereiding
1. Doe wat ijs in het glas
2. Voeg de pompelmoes, sinaasappel en citroensap toe
3. Goed roeren en voeg daarna zachtjes een scheutje grenadine toe
4. Werk af met een stukje sinaasappel
8. Kiwi-Limonade Spritzer
Ingrediënten
1 kiwi
90 ml. limonade
15 ml. citroensap
Bereiding
1. Snij de geschilde kiwi in stukjes en mix het fijn
2. Voeg de kiwi en het citroensap toe in een glas
3. Werk af met limonade en een schijfje kiwi
9. Aardbei Daiquiri
Ingrediënten
2 aardbeien
4 eetlepels suiker
1 eetlepel vers citroensap
180 ml. gekoelde limonade
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Snij de aardbeien in stukjes
2. Voeg de aardbeien, het citroensap, de limonade en de ijsblokjes in de mixer
3. Voeg de suiker toe en roer het geheel door elkaar
10. Coconut Kiss
Ingrediënten
8 cl. ananassap
4 cl. sinaasappelsap
2 cl. kokossiroop
2 cl. room
4 ijsblokjes
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg 4 ijsblokjes toe.
2. Schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar
3. Doe 3 ijsblokjes in een glas en giet de inhoud van de shaker door de barzeef er overheen
Smakelijk!
(stagiaire Elisabeth Devue)