Mojave Lifestyle: een holistische beautywinkel in hartje Leuven

Geüpdatet op 16 oktober 2024 door Lisa Aelvoet
Mojave Lifestyle: een holistische beautywinkel in hartje LeuvenPers

Leuven is een pareltje rijker met de komst van Mojave Lifestyle, een beautyboetiek die onlangs verhuisde van Kessel-Lo naar het centrum van de stad. De winkel groeide uit zijn voegen en het nieuwe pand sluit perfect aan bij de serene sfeer die oprichtster Jasmin wil uitstralen. “Deze locatie past eigenlijk perfect bij de vibe van wat ik wil uitstralen. Het is meer dan een winkel, het is een plek waar mensen rust en inspiratie vinden”, zegt ze.

Jasmin’s passie voor beauty ontstond vanuit haar persoonlijke ervaring met acne. “Ik kreeg zelf te maken met acne en ging veel online op zoek naar oplossingen. Na veel proberen, ontdekte ik dat een holistische levensstijl mijn huid echt verbeterde.” Dit leidde tot een diepe interesse in clean beauty, waarbij gezondheid centraal staat. “Ik besloot gezonder te gaan leven en dat heb ik altijd geprobeerd door te trekken naar mijn winkel en naar mijn klanten.”

Deze holistische benadering staat centraal in Mojave Lifestyle, waar het niet alleen draait om uiterlijke verzorging, maar ook om innerlijke balans. “Ik stel altijd gerichte vragen aan mijn klanten, bijvoorbeeld over hun levensstijl, voeding of gewoontes zoals roken. Want het is niet alleen skincare, het gaat om het totaalplaatje.”

Workshops en persoonlijk advies

Bij Mojave Lifestyle kunnen klanten meer dan alleen shoppen. Jasmin organiseert regelmatig workshops waar ze dieper ingaat op skincare-routines en productgebruik. “Tijdens de workshops leer ik mensen waarom ik kies voor clean beauty. Het is belangrijk om te begrijpen wat er in de producten zit en waarom dat goed is voor je huid.” Met groepen van maximaal acht personen zorgt ze voor een persoonlijke aanpak. “Iedere huid is anders, dus ik werk graag van persoon tot persoon om samen een routine op te bouwen.”

portret-jasmin-smolders-mojave-lifestyle

Daarnaast is Mojave Lifestyle een plek waar mensen altijd terecht kunnen voor advies. “Ik wil een veilige haven zijn, vooral voor meisjes die, net zoals ik vroeger, worstelen met huidproblemen. Mensen kunnen hier binnenwandelen en vragen stellen waar ze misschien elders geen antwoorden op vinden.”

Exclusieve merken en natuurlijke ingrediënten

De winkel biedt een zorgvuldig samengestelde selectie van exclusieve merken zoals Lesse en De Mamiel. Jasmin legt uit: “Lesse werkt met 'active botanicals' oftewel krachtige plantaardige extracten die gericht huidproblemen aanpakken. Ik zie letterlijk acne verdwijnen bij mijn klanten die Lesse gebruiken.” Ze benadrukt ook het belang van transparantie en kwaliteit: “Ik vind het belangrijk dat merken eerlijk zijn over waar hun ingrediënten vandaan komen. Bij Maiwe is bijvoorbeeld alles super transparant, van het oogsten van de wilde rozenbottels in Chili tot de productie van het eindproduct.”

Mojave-Lifestyle-nieuwe-winkel

Mojave Lifestyle biedt meer dan alleen huidverzorging. De winkel heeft ook wellness-tools, supplementen en therapeutische theeën. “Ik geloof echt dat een gezonde huid van binnenuit komt. Daarom verkopen we ook producten zoals Manukahoning, die zowel voor de huid als voor de gezondheid fantastisch is. Het is een antibacterieel wondermiddel”, zegt Jasmin enthousiast.

Naast huidverzorging vind je in de winkel ook producten zoals body care van Austin Austin en supplementen van merken die gericht zijn op innerlijke balans. “Supplementen zijn een mooie aanvulling voor mensen die op zoek zijn naar extra support voor hun huid of welzijn.”

Shop Jasmin’s favoriete producten, te verkrijgen bij Mojave Lifestyle

Geraak je niet in Leuven? Geen probleem! Alle zorgvuldig geselecteerde producten van Mojave Lifestyle zijn ook te shoppen via de webshop. Jasmin deelt hieronder haar favorieten, al heeft ze behoorlijk last van keuzestress.

1
Lesse
Regeneration Mist
SHOP HIER

Een van Jasmin’s absolute must-haves is de Lesse Regeneration Mist, een toner die zij al jaren trouw gebruikt. “Ik heb letterlijk tien flesjes van deze mist versleten”, vertelt Jasmin. De mist bevat jojoba-olie en Tremella-paddenstoel, die de huid hydrateren en kalmeren. “Alles aan dit product is goed. De geur, de textuur en de applicatie zijn geweldig. Het hydrateert, verzacht en geeft de huid een verfrissende boost.” Het multifunctionele gebruik maakt het ook ideaal om na je reiniging te gebruiken of zelfs als een verfrissing over make-up gedurende de dag.

2
De Mamiel
Skin Nectar SPF30
SHOP HIER

Voor een stralende teint is De Mamiel Skin Nectar Jasmin’s favoriete go-to. Deze crème, met SPF 30, combineert de verzorgende eigenschappen van een foundation met zonnebescherming. “Het is eigenlijk een beetje zoals een BB-crème, maar dan op een hoger niveau”, legt Jasmin uit. De Skin Nectar past zich perfect aan elke huidskleur aan, van lichte tot donkere huidtinten, en biedt een natuurlijke glow zonder dat het zwaar aanvoelt. “Het is een alles-in-één product: hydraterend, beschermend en egaliserend. Ik gebruik het elke dag!”

3
Activist
Manukahoningmasker
SHOP HIER

Een uniek en veelzijdig product dat volgens Jasmin niet mag ontbreken in je skincare-routine is het Manukahoningmasker van Activist. “Dit product is echt een wondermiddel. De antibacteriële eigenschappen van Manukahoning zijn perfect voor de acnegevoelige huid, maar ook voor allerlei andere huidproblemen zoals eczeem en psoriasis”, vertelt ze. De honing komt van de Manukastruik uit Nieuw-Zeeland en heeft een zeer hoge antibacteriële waarde. “Ik gebruik het niet alleen als masker, maar ook als spot treatment voor wondjes of irritaties. Het is super kalmerend en helpt je huid op natuurlijke wijze herstellen.”

Praktische info

Adres: Mojave Lifestyle, Dirk Boutslaan 30, 3000 Leuven.
Meer info vind je hier.