De beste adressen in België voor fineline tattoos

Geüpdatet op 17 september 2024 door Sofie Kegelaers
De beste adressen in België voor fineline tattoos Launchmetrics Spotlight

Fineline-tattoos zijn populairder dan ooit. Dankzij hun delicate en gedetailleerde stijl, zijn ze perfect voor mensen die op zoek zijn naar een discrete, maar elegante vorm van zelfexpressie. Maar waar in België kan je ervoor terecht? Van Brussel tot Antwerpen en verder, wij hebben de beste plekjes voor je opgelijst!

Doe ta ni tattoe in Antwerpen

Deze privéstudio in Antwerpen creëert op meesterlijke wijze regressieve, soms zelfs ronduit briljante ontwerpen. Hun schijnbaar naïeve tatoeages in schetsstijl zijn rond en voluptueus, en vormen de perfecte mix van speelsheid en eigenzinnigheid, geheel in de Antwerpse stijl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOE TA NI TATTOE (@doetanitattoe)

@doetanitattoe

Studio Palermo in Antwerpen

Voor een underground en edgy Antwerpse stijl ben je bij Studio Palermo aan het juiste adres. Als een van de eerste fineline- en single-needle tattoo studio's in België, staat Studio Palermo bekend om zijn zwart-grijze ontwerpen en verfijnd microrealisme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@svenrayen)

@studio_palermo

Lucies Tattoo in Torhout (Brugge)

Met een passie voor fineline en delicate details creëert Naomi in haar studio in Torhout tattoos die zowel subtiel als betekenisvol zijn. Of je nu kiest voor een minimalistisch ontwerp of iets unieks dat volledig jouw verhaal vertelt, op dit adresje ben je verzekerd van vakmanschap. En dat alles in een ontspannen, creatieve sfeer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@lucies.tattoo)

@lucies.tattoo

Minus Tattoo in Brussel

Dit adres in Brussel behoeft geen introductie. Florian Facchin, beter bekend als Minus, is de Belgische tatoeëerder waar de rest van de wereld jaloers op is. Een afspraak met hem bemachtigen kan maanden duren - als je al geluk hebt om er een te krijgen. Het goede nieuws? Hij heeft onlangs samen met zijn partner Tiffany zijn eerste studio in Parijs geopend. Spoiler alert: alles wat hij creëert, is een meesterwerk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florian Facchin (@minustattoo)

@minustattoo

Tattootilde in Brussel

Mathilde is architect van beroep, en haar tatoeages brengen een wereld van verbeelding tot leven. Of je nu met een specifiek idee komt of de creativiteit volledig aan haar overlaat, ze weet je sowieso te verrassen met ontwerpen die subtiel balanceren tussen vreugde en melancholie. Maar wat ze allemaal gemeen hebben? Dat is dat ze lijken te putten uit de nostalgie van onze vakantieherinneringen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tilde (@tattootilde)

@tattootilde

Bonnie & Clyde in Gent

Bij Bonnie & Clyde in Gent vind je Jordan, een Braziliaanse fineline-tattooartiest met maar liefst 25 jaar ervaring. Als pionier in microrealisme en fineline-tattoos combineert hij zijn passie voor kunst met een solide achtergrond in klinische analyse en bioveiligheid, waardoor veiligheid altijd vooropstaat.

@bonnieandclyde.gent

Inksane in Gent

Bij Inksane in Gent kun je terecht voor hoogstaande tatoeagekunst. De studio staat bekend om zijn veelzijdigheid en vakmanschap, met artiesten die zich specialiseren in stijlen zoals realisme, fineline, en kleurwerk. Elk ontwerp wordt volledig op maat gemaakt, zodat je altijd met een uniek kunstwerk de deur uitgaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inksane Tattoo (@inksane_gent)

@inksane_gent

Hell Tattoo in Leuven

Bij Hell tattoo in Leuven is Charlotte dé specialist voor fineline-tatoeages. Met een oog voor detail en een passie voor minimalistische ontwerpen creëert ze sierlijke, verfijnde tattoos die perfect passen bij jouw stijl. Of je nu op zoek bent naar een subtiel symbool of een gedetailleerd ontwerp, Charlotte zorgt ervoor dat elk werk een persoonlijke en artistieke uitstraling heeft.

@hellleuven

Bloom in Luik

Dit kleine privéstudio staat op het punt om op 1 september te verhuizen naar Visé, vlakbij het station. De essentie van BLOOM blijft behouden, maar in een “intiemere en knussere” setting.

@bloom.tattooshop

Rocka in Luik

Opnieuw een adresje in Luik, ditmaal bij tatoeëerder Marvin Rocka. In zijn studio creëert hij tatoeages met zulke verfijnde lijnen dat ze bijna lijken te zijn getekend met een potlood. Het resultaat? Filigraanachtige ontwerpen met uiterst precieze details.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R O C K A (@marvin.rocka)

@marvin.rocka

Arabesque Tattoo in Namen

Wat maakt dit privéstudio in Namen, gespecialiseerd in fineline en organische tatoeages, zo bijzonder? De unieke ontwerpen van gedroogde bloemen die sierlijk over je armen, benen, buik, of elk ander deel van je lichaam kunnen slingeren. Een vleugje nostalgie dat je voor altijd bij je draagt.

@arabesque-tattoo.com

Lees ook: