Getest: de snelle en krachtige trainingen van Studio Q

Geüpdatet op 13 september 2024 door ELLE Partner
Getest: de snelle en krachtige trainingen van Studio Q

Het ELLE-team trapte het nieuwe seizoen sportief af met een bezoek aan Studio Q. Deze fitnessstudio, gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw en Alsemberg, staat bekend om haar innovatieve benadering van training. Maar maakt Studio Q haar beloftes waar? Wij hebben het getest en delen graag ons verdict!

Intensieve sessies en persoonlijke begeleiding

Met snelle, effectieve trainingen van slechts 35 minuten en een persoonlijke aanpak heeft Studio Q alles in huis om je fit en gemotiveerd te houden. We hebben zowel de veelgeprezen Milon Cirkel als de functionele training uitgeprobeerd, twee methodes die perfect op elkaar aansluiten om je lichaam op alle fronten te trainen.

Wat is de Milon cirkel?

De Milon Cirkel is een revolutionaire trainingsmethode die belooft je in slechts 35 minuten per sessie aanzienlijk fitter te maken. Het unieke aan deze methode is dat je slechts twee keer per tien dagen hoeft te trainen om duidelijke resultaten te zien. Dit leek ons bijna te mooi om waar te zijn, dus gingen we de uitdaging aan.

Getest

Vanaf het moment dat we Studio Q binnenstapten, voelden we ons welkom. Het team nam de tijd om ons de ins en outs van de Milon Cirkel uit te leggen. Wat direct opviel, was de mate van personalisatie: elk toestel wordt automatisch aangepast aan jouw lichaamsmaten en persoonlijke doelen. Dit betekent dat je meteen efficiënt aan de slag kunt, zonder tijd te verliezen aan het instellen van apparatuur.

De training zelf is intens, maar door de korte duur van elke oefening (maximaal vier minuten) blijft het uitdagend en dynamisch. De variatie in oefeningen zorgt ervoor dat je hele lichaam aan het werk wordt gezet, en na de eerste sessie voel je je verrassend energiek, ondanks de korte tijd die je traint.

Een groot pluspunt van de Milon Cirkel is de veiligheid. Dankzij de geautomatiseerde toestellen en de constante begeleiding van een coach is de kans op blessures minimaal, wat deze methode ideaal maakt voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau.

Functionele training: de ideale aanvulling

Naast de Milon Cirkel biedt Studio Q ook functionele trainingen aan, die perfect complementair zijn aan de Milon Cirkel. Waar de Milon Cirkel zich richt op grote spiergroepen zoals de quadriceps en rug, richt de functionele training zich op kleinere spiergroepen zoals de schuine buikspieren en kuiten.

Getest

De functionele training bleek een intensieve en vooral leuke aanvulling te zijn op de Milon Cirkel. De sessies duren ook hier 35 minuten en vinden plaats in een circuit met maximaal negen deelnemers. De kleinschalige setting creëert een motiverende groepsdynamiek, waarbij de coach iedereen aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen.

De oefeningen variëren van kracht- en cardio-oefeningen tot stabiliteitstraining, wat zorgt voor een volledige body workout. Na de training voel je je volledig uitgeput, maar wel voldaan. Het stretchmoment aan het einde van de sessie is een perfecte afsluiter, die ervoor zorgt dat je de volgende dag geen last hebt van spierpijn.

Praktische pluspunten

Studio Q maakt het gemakkelijk om je training in te plannen met een handige app waarmee je eenvoudig sessies kunt reserveren en de bezettingsgraad kunt controleren. Daarnaast zijn de aanwezige douches en de gratis parkeergelegenheid fijne extra's die bijdragen aan een zorgeloze fitnesservaring.

Resultaat? 

Je merkt dat je spieren strakker worden en dat je al na enkele sessies meer definitie en kracht ontwikkelt. De combinatie van intensieve oefeningen en persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat je snel vooruitgang boekt, zonder het risico op blessures. Het resultaat is een zichtbaar sterker en strakker lichaam, wat je extra motiveert om door te gaan met de trainingen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Studio Q.

www.studioq.be

Lees ook:

Wat zijn peptiden en waarom heeft elke beautyfanaat het erover?

Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries