Sweater weather! Dit zijn de mooiste statement knits

Geüpdatet op 17 september 2024 door Sam Vandenbosch
Sweater weather! Dit zijn de mooiste statement knits Baum und Pferdgarten (Launchmetrics Spotlight)

Chunky, oversized, bont gestreept of met een te gekke print, statement knits maken ons wél warm voor de winter.

Als we dan toch één positief element moeten bedenken over de transitie van zonnen in luchtige zomerkleedjes naar verkleumen in barkoude temperaturen? Dan is het wel dat we ons lekker kunnen verstoppen in heerlijke knits. Of je nu houdt van grafische prints, oversized silhouetten, chunky modellen, felle kleuren, opvallende strepen, unieke patronen of gedurfde teksten, de statement knit gaat dit najaar nog een stapje verder als mode-icoon.

Er is een breed scala aan statement truien om uit te kiezen, maar enkele opvallende stijlen springen er dit seizoen uit.

1. Zeg het met woorden

Net zoals de 90's tees in de zomer, doen truien met opvallende teksten of grafische illustraties het in het najaar erg goed. Sinds jaar en dag brengen merken statements zoals feministische leuzen, inspirerende quotes of maatschappelijke boodschappen naar de catwalk. Bovendien zijn ze de ideale manier om een stukje van je persoonlijkheid te tonen (denk maar aan de iconische 'Nepo Baby' babytee waarmee Hailey Bieber een heuse paparazzi storm uitlokte). Mode én statements, een combo waar wij als een blok voor vallen om een chilly dag op te fleuren.

knits
Baum und Pferdgarten (Launchmetrics Spotlight)
knits
Gushiken (Launchmetrics Spotlight)

2. Gooi er wat kleur tegenaan

Kleuren staan centraal dit seizoen, met levendige en gedurfde combinaties die die eindeloze winterse grijsheid doorbreken. Niet voor niets ging de meerkleurige Essentiel trui viraal nadat ze opdook in Emily in Paris. Kleurtjes geven ons zin in het nieuwe seizoen, zeker als ze verrassend gecombineerd worden.

knits
Ferragamo (Launchmetrics Spotlight)
knits
Sacai (Launchmetrics Spotlight)

3. Chunky voor als het chilly wordt

Oversized blijft 'hot' en zeker als trui blijft de trend dit seizoen een favoriet. Chunky breisels bieden niet alleen warmte, maar ook een speelse en tegelijk casual look. Houd je ogen open voor modellen met verlaagde schouders of extreem lange mouwen, zo chique!

knits
Pillings (Launchmetrics Spotlight)
knits
Cplus Series (Launchmetrics Spotlight)

4. Het zit 'm allemaal in de textuur

Knits met opvallende texturen, zoals reliëfbreisels, franjes of geborduurde details, geven je outfit extra spice. Deze truien voelen bijna sculpturaal aan, perfect als je op zoek bent naar een gedurfde look.

knits
Marco Rambaldi (Launchmetrics Spotlight)

5. Retro baby

Truien geïnspireerd door de jaren '70 en '80 zijn deze winter weer helemaal terug. Denk aan grof gebreide truien in aardetinten, truien met zigzag-patronen en bolletjes, of knits met vintage logo’s. Neem zeker eens een kijkje op vintage markten, voor een extra nostalgisch exemplaar.

knits
MSGM (Launchmetrics Spotlight)

Voor deze knits lopen wij warm

Mimi Polo
1
Rosie
Mimi Polo
SHOP HIER
Silk & mohair golf
2
Cordera
Silk & mohair golf
SHOP HIER
3
Bernadette
Pull Maurice
SHOP HIER
Greek Flag sweater
4
Suzie Kondi
Greek Flag sweater
SHOP HIER
5
Ganni
Black handknit turtleneck jumper
SHOP HIER
Jacquard jumper
6
Acne Studios
Jacquard jumper
SHOP HIER
Scout Cardigan
7
Rosie
Scout Cardigan
SHOP HIER
Pull Valentina
8
Bernadette
Pull Valentina
SHOP HIER