Dit zijn de 3 meest flatterende types jeans voor curvy vrouwen

Geüpdatet op 13 september 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 3 meest flatterende types jeans voor curvy vrouwen Launchmetrics Spotlight

Jeans zijn een onmisbaar basisstuk in je garderobe. Voor curvy vrouwen is het vinden van de juiste denim soms een uitdaging, maar met een beetje kennis kies je het model dat jouw rondingen perfect in de verf zet.

De mooiste jeans voor curvy vrouwen

Van tijdloze klassiekers tot moderne modellen, deze types jeans zijn het meest en minst flatterend voor jouw figuur.

1. High-waisted jeans

High-waisted jeans zijn een ode aan jouw natuurlijke vormen. Dit model zet je taille in de spotlight en zorgt voor dat gewilde zandloperfiguur. Denk aan een slank silhouet met benen die oneindig lijken door te lopen. Het beste van alles? Deze jeans zitten ook nog eens comfortabel, zonder dat je de hele dag aan je broek hoeft te sjorren. De perfecte keuze voor elke dag en voor elk lichaam.

Curvy Ultra High Jeans
1
H&M
Curvy Ultra High Jeans
SHOP HIER
2
LolaLiza
Wijde jeans met hoge taille
SHOP HIER
3
Levi's
Ribcage Tailored Wijde Jeans
SHOP HIER

2. Bootcut jeans

Bootcut jeans zijn het geheim achter een mooi in balans gebracht figuur. De licht uitlopende pijpen creëren een subtiele flair die je heupen in harmonie brengt met de rest van je lichaam. Dit model ademt jaren '70 chic, maar met een moderne twist die curvy vrouwen perfect complimenteert. Je benen krijgen extra lengte, en het geheel oogt altijd stijlvol.

1
C&A
Mid-waist bootcut jeans
SHOP HIER
2
Tommy Hilfiger
Curve medium rise bootcut jeans
SHOP HIER
GOOD CURVE Bootcut jeans
3
Good American
GOOD CURVE Bootcut jeans
SHOP HIER

3. Straight-leg jeans

Straight-leg jeans zijn de betrouwbare klassieker die nooit uit de mode raakt. Dit model volgt de lijnen van je lichaam zonder te knellen, wat zorgt voor een look die zowel comfortabel als chic is. Deze jeans balanceren je heupen en dijen, terwijl ze toch trouw blijven aan je natuurlijke vormen. Straight-leg jeans zijn je go-to voor die effortless, maar toch verfijnde stijl die altijd werkt, of je nu gaat voor een casual of een meer geklede look.

1
Abercrombie & Fitch
Curve Love vintage straight-fit jeans
SHOP HIER
2
Closed
Heritage Jeans in dark blue
SHOP HIER
3
Boss
Straight-fit jeans in stretch denim
SHOP HIER

Dit type jeans is minst flatterend

Low-rise jeans

Low-rise jeans brachten ooit een revolutie teweeg in de mode, maar voor curvy figuren zijn ze vaak minder vriendelijk. Ze zitten laag op de heupen en kunnen ongewild de nadruk leggen op de buik. Ook verkorten ze optisch je benen, waardoor je figuur uit balans kan raken. Als je jouw vormen optimaal wilt benadrukken laat je de lage taille-denim beter hangen.

Lichte wassingen

Skinny jeans in een lichte wassing kunnen de aandacht net iets te veel naar je heupen en dijen trekken. Terwijl donkere wassingen je figuur slanker laten lijken, kunnen lichte kleuren dit effect tegengaan. Natuurlijk, niets staat zo leuk bij een zomerse look als een lichte jeans, maar als je je comfortabeler voelt in een meer gestroomlijnd silhouet, zijn midden tot donkere tinten je beste vriend.

Baggy jeans

Baggy jeans, zoals de geliefde boyfriend jeans, hebben een ontspannen vibe, maar kunnen soms je natuurlijke vormen verbergen in plaats van ze te omarmen. Terwijl comfort belangrijk is, moet je ook nadenken over hoe deze losvallende stijlen je silhouet beïnvloeden. Een beetje volume kan chic zijn, maar teveel kan je figuur minder goed tot zijn recht laten komen.