Hoe Kelly Rutherford uitgroeide tot iedereens ‘Birkin mom’

Geüpdatet op 17 september 2024 door Lisa Aelvoet
Hoe Kelly Rutherford uitgroeide tot iedereens ‘Birkin mom’Launchmetrics Spotlight

Meer dan tien jaar na 'Gossip Girl' beleeft Kelly Rutherford een renaissance. Met haar elevator selfies herbevestigt ze haar status als stijlicoon, geliefd bij jong en oud. En dat levert haar de bijnaam 'Birkin mom' op.

We leerden haar kennen als Lily van der Woodsen in de hitserie Gossip Girl. En hoewel we dit personage heel wat twijfelachtige beslissingen kunnen verwijten (iemand onschuldig naar de gevangenis sturen, bijvoorbeeld), maken fashion faux pas daar geen deel van uit. Lily leek immers over een onfeilbaar gevoel voor stijl te beschikken - of tenminste over een heel getalenteerde stylist. De moederfiguur van de getroebleerde it-girl Serena van der Woodsen belichaamde de old money aesthetic als geen ander. Of toch, want Kelly's kleerkast lijkt niet te moeten onderdoen voor die van haar alter ego.

Van elevator selfie...

Het internet herontdekte Kelly Rutherford via Instagram, waarop de actrice vaak meerdere malen per week selfies plaatst. Op die manier showt ze haar stijlvolle, tijdloze outfits én zet ze bovendien Belgische merken in de spotlight. Zo postte ze reeds verschillende keren een foto met outfits van Rosie Antwerp en Bernadette.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Rutherford (@kellyrutherford)

Ze maakt deze selfies steevast in de lift van het gebouw waar ze woont. "Het begon gewoon met die spiegel in mijn gebouw, op weg om koffie te halen met de honden", vertelt ze aan ELLE USA. "Het was niet zo bewust van 'oh, ik ga nu foto's maken in een lift'. Eerlijk gezegd is de voornaamste reden dat het handig is. Ik ken de belichting, het is makkelijk en snel."

Ze voegt hieraan toe dat haar vijftienjarige dochter Helena fungeert als haar Gen Z technische adviseur. "Toen ik voor het eerst begon met de selfies, zei ze: 'mama, je houdt de telefoon helemaal verkeerd vast'. Ze hielp me om het zo te doen dat ik er niet compleet belachelijk uitzag.”

... tot fashion week

Dankzij haar elevator selfies groeide Kelly Rutherford uit tot een waar mode-icoon en een graag geziene gast op modeweken over de hele wereld. Het internet riep haar vervolgens uit tot 'The Mother' en later 'Birkin Mom', koosnaampjes om haar iconische stijl en collectie Hermès Birkin-tassen te eren. Hierover zegt ze tegen ELLE USA: "Ik vind 'The Mother' geweldig. Voor mij bestaat er geen mooiere titel, het is het ultieme compliment. En 'Birkin Mom' vind ik ook altijd zo schattig."