De beste jeans die meest flatterend is voor lange vrouwen

Geüpdatet op 17 september 2024 door Lore Ginneberge
De beste jeans die meest flatterend is voor lange vrouwen Launchmetrics Spotlight

Als lange vrouw heb je misschien vaker het gevoel dat het vinden van de perfecte jeans een uitdaging is. Maar met de juiste stijlen kun je je lengte omarmen en je figuur prachtig in balans brengen.

Lange vrouwen hebben een natuurlijk voordeel in de modewereld: bijna elk model kan er geweldig uitzien als je weet hoe je het draagt. De sleutel tot het vinden van de perfecte jeans is niet alleen het omarmen van je lengte, maar ook het balanceren van je silhouet op een manier die jouw unieke lichaamsvorm complimenteert.

Dit zijn de meest flatterende jeanstypes voor lange vrouwen

Flared jeans

Flared jeans zijn een droom voor lange vrouwen. Dit model, dat vanaf de knie uitloopt, brengt je lengte prachtig in balans en zorgt voor een speelse, vrouwelijke flair. De flair aan de onderkant geeft extra volume aan je benen en creëert een silhouet dat zowel elegant als modieus is. Denk aan de iconische jaren '70 vibe, maar dan in een modern jasje. Deze jeans zijn ideaal voor vrouwen die hun lengte willen omarmen en tegelijk een vleugje cowboy core aan hun outfit willen toevoegen.

Flared jeans
1
ONLY Tall
Flared jeans
SHOP HIER
2
Sandro
Flared flame jeans
SHOP HIER
 zwarte flared jeans
3
Gap Tall
zwarte flared jeans
SHOP HIER

Vintage jeans

Vintage jeans zijn een geweldige optie voor lange vrouwen die houden van een tijdloze en unieke look. Deze jeans, vaak met een rechte of iets bredere pijp, zijn geïnspireerd op de modetrends van de jaren '80 en '90 en bieden een moeiteloos coole uitstraling. Het rechte silhouet van vintage jeans volgt de lijnen van je lichaam zonder te strak te zitten, waardoor je benen nog langer lijken. Bovendien zorgen de hoge kwaliteit en het stevige denim van vintage jeans ervoor dat ze jarenlang meegaan, wat ze niet alleen stijlvol maar ook duurzaam maakt. Of je nu kiest voor een lichte wassing of een diepere indigokleur, vintage jeans geven je outfit altijd een authentieke touch.

90's losse jeans
1
Calvin Klein
90's losse jeans
SHOP HIER
2
ASOS Tall
Jeans met wijde pijpen en lage taille
SHOP HIER
3
Uniqlo
Wide straight-fit jeans
SHOP HIER

Wijde jeans

Wide-leg jeans zijn een fantastische keuze voor lange vrouwen die houden van een statement look. De wijde pijpen geven een dramatisch effect dat perfect past bij jouw lengte, zonder dat het overdreven lijkt. Deze jeans creëren een prachtig vloeiend silhouet en zijn momenteel volop in de mode. Bovendien zijn wijde jeans comfortabel en luchtig, wat ze ideaal maakt voor zowel zomerse als winterse looks. Combineer ze met een ingetogen top en je hebt een outfit die spreekt.

Wijde afgewassen jeans
1
COS
Wijde afgewassen jeans
SHOP HIER
Wijde jeans met plooien
2
Haikure
Wijde jeans met plooien
SHOP HIER
3
JW Anderson
Paarse denim met twist
SHOP HIER

Deze 3 soorten jeans zijn minder flatterend

Cropped jeans

Hoewel cropped jeans een populaire keuze zijn, kunnen ze bij lange vrouwen soms het tegenovergestelde effect hebben en je benen onnodig verkorten. De lengte van de jeans valt meestal op een punt dat je natuurlijke proporties verstoort, waardoor je benen korter lijken dan ze zijn. Als je toch van een cropped look houdt, kies dan voor een model dat expliciet gemaakt is voor lange vrouwen en net boven de enkel valt, zodat je lengte niet verloren gaat.

Ultra high-waist jeans

Denim met een hele hoge taille (lees: tot boven je navel) kunnen een uitdaging zijn als je een korter bovenlichaam hebt en langere benen. Dit model kan je torso nog korter doen lijken, waardoor je figuur uit balans raakt. Hoewel high-waist jeans vaak een goede keuze zijn om je taille te accentueren, kan een ultra high-waist juist het tegenovergestelde effect hebben door je bovenlichaam optisch in te korten. Voor een evenwichtiger silhouet kies je beter voor een klassieke high-rise of mid-rise jeans, die je lengte benadrukt zonder je proporties te verstoren.

Te strakke skinny jeans

Skinny jeans kunnen prachtig staan, maar als ze te strak zijn, kunnen ze je lange benen juist uit balans brengen. Een extreem smal model kan een overdreven contrast creëren tussen je lange benen en het strakke silhouet. Kies liever voor skinny jeans die goed aansluiten, maar nog steeds comfortabel zijn en je figuur niet overdreven benadrukken. Zo blijft je lengte een troef zonder dat het te dominant wordt.