De grootste streetstyle trend gespot op London Fashion Week? Sportieve vestjes!

Gepubliceerd op 17 september 2024 door Lore Ginneberge
De grootste streetstyle trend gespot op London Fashion Week? Sportieve vestjes! Launchmetrics Spotlight

Tijdens de modeweken voor SS25 bewijst London Fashion Week opnieuw dat het dé plek is waar stijl en functionaliteit moeiteloos samenkomen. Terwijl de catwalks in de schijnwerpers staan, zijn het vaak de streetstyle trends die werkelijk de toon zetten voor het seizoen.

London Fashion Week kraakt de tussenseizoenskledingcode

Londen staat bekend om zijn wispelturige weersomstandigheden (klinkt bekend?), en het modevolk weet zich hier perfect aan aan te passen. Layeren is er dus altijd aan de hand, maar dé specifieke trend du moment? Sportieve vestjes in alle denkbare vormen, kleuren en maten.

Sportieve vesten track training jacket Fashion week
Launchmetrics Spotlight

Of je nu kiest voor een gestreept trainingsvestje, een edgy racer jacket of een speelse baseball jacket, sportieve jassen zijn deze modeweek niet te missen. Perfect voor het onvoorspelbare herfstweer en leuk te stylen met contrasterende items zoals maxirokken, lange laarzen en - natuurlijk - een statement handtas.

Het retro trainingsvestje

Het klassieke trainingsvestje, ooit het uniform van atleten, maakt al een tijdje z'n opmars in de modewereld. Gespot op straat in Londen in heldere kleuren, opvallende strepen en luxe stoffen, brengt dit vestje een vleugje retro cool met zich mee. Ideaal voor het creëren van een nonchalante, maar toch doordachte look.

Racer jackets, jouw snelweg naar stijl

Voor degenen die houden van een stoerdere vibe, zijn racer jackets een absolute uitkomst. Deze vesten, vaak geïnspireerd door motorsport, bieden niet alleen bescherming tegen alle weersomstandigheden, maar voegen ook een scherp randje toe aan elke outfit. In neutrale tinten of juist felgekleurde varianten, maken ze elke look instant beter.

Baseball jackets voor die preppy flair

De preppy back to school-stijl heeft dit seizoen een sportieve upgrade gekregen in de vorm van baseball jackets. Deze vesten, die doen denken aan Amerikaanse schooluniformen, combineren perfect met zowel casual jeans als chiquere items. Met hun kenmerkende contrasterende mouwen en speelse logo's, brengen ze een jeugdige vibe.