Een sterrencast en juicy verhalen, dit is waarom je de modedocumentaire ‘In Vogue: The 90s’ moet zien

Gepubliceerd op 17 september 2024 door Lore Ginneberge
Een sterrencast en juicy verhalen, dit is waarom je de modedocumentaire ‘In Vogue: The 90s’ moet zien Disney

'In Vogue: The 90s' is dé modedocumentaire van dit najaar. Deze zesdelige serie duikt diep in de modewereld van de jaren '90, met inzichten van de grootste namen uit de industrie, zoals Anna Wintour, Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Marc Jacobs.

Deze serie is een absolute must-see voor echte fashion lovers, maar ook voor degenen die normaal gesproken niet zoveel met mode hebben, biedt het een fascinerende kijk op hoe Vogue de popcultuur heeft gevormd zoals we die nu kennen. Door middel van archiefbeelden en interviews met de meest iconische figuren uit de modewereld, neemt Anna Wintour je mee op een reis door de jaren '90 – een decennium dat een blijvende invloed heeft gehad op de manier waarop we nu naar mode, celebrities en cultuur kijken.

Claudia Schiffer in 'In Vogue: The 90s'
Claudia Schiffer in 'In Vogue: The 90s' - © Disney

Hamish Bowles, Edward Enninful, Tonne Goodman en Anna Wintour – de zwaargewichten van Vogue – loodsen je in zes afleveringen door de evolutie en iconische momenten van de mode uit de jaren '90. Van het Met Gala tot de opkomst van hiphop en de globalisering van mode, elke aflevering focust op een cruciaal moment. Alsof je een lesje modegeschiedenis krijgt, maar dan verpakt in een binge-waardige serie vol prachtige beelden en scherpe inzichten.

Sterren op het scherm

Met Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Marc Jacobs, Mary J. Blige, Claudia Schiffer, Victoria Beckham, Tom Ford, Kate Moss, Stella McCartney, Gwyneth Paltrow, Linda Evangelista en Naomi Campbell als gasten, wordt deze serie een echte throwback naar de tijd die mode voorgoed veranderde.

Marc Jacobs in 'In Vogue: The 90s'
Marc Jacobs in 'In Vogue: The 90s' - © Disney

De reeks biedt een intieme blik achter de schermen van de mode-industrie en toont hoe de keuzes die toen werden gemaakt, de rode loper en de modeweken van vandaag hebben gevormd. Van de opkomst van supermodellen tot de invloed van muziek en underground scenes, 'In Vogue: The 90s' laat zien dat dit decennium de blauwdruk was voor popcultuur zoals we die nu kennen.

De eerste drie afleveringen – over de transformatie van Vogue, de rebellen van de mode en de fusie met Hollywood – zijn nu te bekijken. De laatste drie afleveringen zijn vanaf 20 september te zien op Disney+.