Fendi bevestigt de dubbele-tas trend op Milan Fashion Week

Gepubliceerd op 19 september 2024 door Laura Londas en Lore Ginneberge
Fendi bevestigt de dubbele-tas trend op Milan Fashion Week Launchmetrics Spotlight

Een tas aan een tas aan een tas... In de Fendi lente-zomer 2025 collectie, onthuld tijdens Milan Fashion Week, stalen de accessoires de show.

Op dinsdag 17 september presenteerde Kim Jones zijn nieuwe lente-zomer 2025 collectie voor Fendi. Een belangrijke datum voor het modehuis, dat de 100ste verjaardag viert van de eerste damescollectie, onthuld in 1925. Ter gelegenheid hiervan bracht de Britse ontwerper een eerbetoon aan het erfgoed van het Italiaanse merk, met silhouetten die verwijzen naar de Roaring Twenties, zoals doorzichtige jurken en stukken versierd met pailletten, glitters of franjes - al bleven zowel het kleurenpalet als de snits vrij sober.

fendi handtassen trend
Fendi SS25 - Launchmetrics Spotlight

De aandacht tijdens het defilé ging onmiddellijk naar de accessoires, met name de manier waarop de tassen op een opvallende manier werden gedragen. Als je dacht dat de trending bag charms van tegenwoordig groter en groter werden, dan kunnen we je bij deze melden dat het versieren van tassen in 2025 nog extremer wordt: bij Fendi krijgt je geliefde handtas haar eigen microtasje. Net ruim genoeg om een lipstick in kwijt te kunnen.

fendi handtassen trend Milan Fashion Week
Fendi SS25 - Launchmetrics Spotlight

De dubbele tas: de nieuwe accessoiretrend van 2025

Kiezen is verliezen, besloot ontwerper Kim Jones, dus stuurde hij zijn modellen de catwalk op met niet met één, maar met twee of soms drie tassen in de hand. Iconische stukken van het merk, zoals de Peekaboo en de Baguette, werden nu samen gedragen, wat een frisse toets toevoegde aan de soms nogal ingetogen looks. Een bijzondere keuze? Dat wel, maar echt nieuw is het niet. Tijdens de lente-zomer 2024 Fashion Week verscheen deze trend al op de catwalks van Coach, Bottega Veneta en Prada. Hoewel verrassend, is deze manier van tassen dragen nog lang niet passé. De dubbele tas sluit perfect aan bij de behoeften aan ruimte en vrijheid van de moderne zakenvrouw. Van lunchsnacks en laptops tot paraplu's of stapels boeken, de tas vervoert zowel onze vrouwelijke essentials als onze werktools. Twee tassen meenemen lijkt opeens nog niet zo gek...

Fendi SS25 - Launchmetrics Spotlight
Fendi SS25 - Launchmetrics Spotlight

Via ELLE France