Dit heb je gemist op de exclusieve Lillet x Emily in Paris viewing party in Brussel

Gepubliceerd op 7 oktober 2024 door ELLE Partner
Dit heb je gemist op de exclusieve Lillet x Emily in Paris viewing party in Brussel

Met een vleugje nostalgie naar de lichtstad, sprankelende cocktails en een vleugelpiano op de achtergrond, vierden we op stijlvolle wijze de lancering van het nieuwe seizoen van Emily in Paris. De perfecte manier om ons even in het Parijs van Emily te wanen, met een Lillet Royale Spritz in de hand.

Het iconische decor van Parijs, een vleugje Franse finesse, en een vleugelpiano op de achtergrond: dat was de sfeer bij het exclusieve Lillet x Emily in Paris event voor de lancering van het tweede deel van seizoen 4. De locatie? The Nine in Brussel, waar de charme van de Franse hoofdstad door de kleinste details doorklonk. Denk aan een miniatuur Eiffeltoren op de binnenkoer en een live-optreden van een zangeres die qua talent niet moet onderdoen voor Mindy uit de serie zelf. Haar stem vulde de ruimte terwijl ze speelde op een vleugelpiano, een knipoog naar de muzikale scènes in de show.

Lillet maakt een cameo in Emily in Paris

De gelegenheid? In de tweede aflevering van het vierde seizoen van Emily in Paris, getiteld 'Lost in Translation', zien we Emily een Lillet-soda bestellen:”'It’s this cool French spritz I just discovered”, zegt ze. Wanneer haar nieuwe collega Geneviève het aperitief proeft, volgt al snel de reactie: “That is GOOD”. Een zin die de toon zet voor een samenwerking die niet alleen op het scherm maar ook in het echte leven gevierd werd.

Lillet lanceert namelijk een limited edition Lillet Rosé fles, speciaal ontworpen ter ere van deze samenwerking. Op het speciaal ontworpen etiket prijkt een van Emily’s meest iconische looks en een aantal spraakmakende quotes uit de serie. Een waar collector’s item, exclusief verkrijgbaar bij Delhaize, Carrefour, Cora en Spar.

Tijdens het event werd dan ook de nieuwe Lillet Royale Spritz geserveerd, een cocktail die je bovendien eenvoudig zelf thuis kunt maken. Wij vertellen je hoe:

Zo bereid je de Emily Lillet Royale Spritz en de Lillet Rosé Spritz

©Lillet

Lillet Royal Spritz

Benodigdheden:

  • 1 deel Lillet Rosé
  • 2 delen champagne
  • 1/2 deel aardbeienpuree
  • Aardbei (in schijfjes)
  • Muntblaadjes
  • Ijsblokjes

Bereiding:

Voeg Lillet Rosé toe aan een groot glas vol ijsblokjes, vul aan met champagne, aardbeienpuree, een schijfje aardbei en werk af met munt.

Lillet Rosé Spritz

Benodigdheden:

  • 5 cl Lillet Rosé
  • 10 cl tonic
  • 1 schijfje grapefruit - Takje tijm
  • Ijsblokjes

Bereiding:

Voeg de Lillet Rosé toe aan een groot wijnglas vol ijsblokjes. Vul aan met de tonic en voeg een schijfje pompelmoes toe. Werk af met een takje tijm.

Een avond vol verrassingen

En dat was lang niet alles. Zo genoten we tijdens de Lillet x Emily in Paris viewing party naast lekkere cocktails van heerlijke hapjes zoals toasts met kaviaar en roze macarons. Daarenboven barstte de avond van de verrassingen. Een tekenares legde de gasten vast in stijlvolle portretten, een knipoog naar de beroemde straatkunstenaars uit Montmartre. Verder was er een heuse pop-up bloemenwinkel, waar iedereen een prachtig boeket kon laten samenstellen om mee naar huis te nemen.

Als kers op de taart was er een pop-up van Nue, het Belgische juwelenmerk dat opnieuw haar opwachting maakt in seizoen 4 van Emily in Paris. Met maar liefst 20 juwelen veroverde Nue een prominente plaats in de Netflix-serie. Zo zien we dit seizoen niet alleen de vrouwelijke hoofdpersonages pronken met Belgische pracht, ook protagonist Gabriel schittert met een pinkring. 

Tot slot werd de avond afgesloten met een screening van de eerste afleveringen van deel 2, compleet met popcorn en nog meer Lillet. Bij het afscheid kregen we een giftbox met twee van de felbegeerde limited edition flessen mee naar huis: het perfecte aandenken aan een avond die ons eventjes helemaalé in Parijse sferen onderdompelde.

Disclaimer: Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid.

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met Lillet.
©2024 VIACOM