Save the date: binnenkort vindt in Brussel een ongeëvenaard event plaats

Gepubliceerd op 23 september 2024 door ELLE Partner
Save the date: binnenkort vindt in Brussel een ongeëvenaard event plaats©pers Ricola

Heb je dit najaar zin in een originele activiteit in hartje Brussel? Rep je op 28 en 29 september 2024 dan naar de Sint-Gorikshallen! Daar laat het beroemde Zwitserse merk Ricola je namelijk kennismaken met zijn "Herb Garden". Of je nu een echte plantenfreak bent, graag nieuwe ervaringen opdoet of gewoon een wellnessmomentje nodig hebt: dit event wordt een openluchtbeleving om nooit te vergeten.

Sluit je ogen en beeld je in hoe je ronddwaalt door een weelderig groene tuin vol vers gekweekte aromatische planten. Ja, dat is precies wat Ricola van plan is, want één weekend lang zorgt het voor een uitgestrekt plantenveld waar iedereen zijn of haar eigen kruiden kan oogsten. Basilicum, pepermunt, tijm, kamille ... Hier staan alle kruiden uit de Ricola-snoepjes letterlijk voor het grijpen. Je voelt het contact met de natuur en laat je meevoeren naar de Zwitserse bergen. Want het is daar dat Ricola's eigen kruiden groeien.

©pers Ricola

De bezoekers kunnen dat weekend niet alleen kruiden plukken, ze leren er ook hun eigen, natuurlijke zeep te maken, uiteraard met het aroma van hun pas geoogste planten. Die leuke, creatieve workshop komt er trouwens niet zomaar. Hij maakt deel uit van Ricola’s verantwoorde milieubeleid dat inzet op natuurlijke ingrediënten met een heilzame werking. Na afloop keren alle deelnemers met hun zelfgemaakte zeep naar huis terug: een unieke creatie en een persoonlijk souvenir aan een bijzondere dag.

Een lekkere én gezonde pauze in de Ricola Bar

Wie Ricola zegt, zegt kruidenpastilles! Maar speciaal voor dit exclusieve weekend, ziet het merk het nog veel groter. Wat denk je bijvoorbeeld van de Ricola Bar, waar je kunt slurpen van drankjes op basis van infusies en kruidenaftreksels. Verder zijn er frisse, lekkere mocktails met de planten waar Ricola zo beroemd mee is geworden. Perfect om even te chillen en van authentieke smaken te genieten.

Maar dat is nog lang niet alles, want er komt ook een Tasting Corner, de droom van alle lekkerbekken. Hier kun je het hele assortiment Ricola pastilles uitproberen, van de klassiekers tot de nieuwste producten. Het wordt een heuse degustatie waarbij je de alom bekende Zwitserse snoepjes met andere ogen (en smaakpapillen) kunt ontdekken. Je proeft de bergen en kruidenweiden haast op de tong.

©pers Ricola

Een event voor groot en klein

Kom je alleen, met zijn tweetjes, met de vriendenkliek of met de hele familie? In de Herb Garden van Ricola is iedereen welkom en er is voor elk wat wils. Het is dé plek om even te onthaasten, weer in contact te komen met de natuur en de weldadige werking van planten te leren kennen in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. En wie weet, misschien laat de workshop zeep maken of de bonbondegustatie wel een onvermoede nieuwe passie in je oplaaien.

Let wel, het is niet allemaal louter fun and games, want dit event laat ook zien hoe Ricola zich inzet voor het welzijn en de natuur. Die waarden draagt het label trouwens al van bij het prille begin hoog in het vaandel: het werkt met natuurlijke ingrediënten, streeft naar meer duurzaamheid en brengt gezonde producten op de markt. Wie aan dit weekend deelneemt, zal ook de geschiedenis van dit familiebedrijf leren kennen: een bedrijf dat lekkere snoepjes maakt, ja zeker, maar wel vol passie en met respect voor het milieu.

Praktische info

Het event is voor iedereen toegankelijk. Het vindt plaats op 28 en 29 september 2024, van 10 tot 18 uur, in de Sint-Gorikshallen, een symbolische plek in het centrum van Brussel. De toegang is gratis maar we raden aan om zeker op tijd te komen zodat je op je gemak aan alle activiteiten kunt deelnemen.

Het is een uitgelezen kans om even een wellnesspauze in te lassen en tegelijk de productiegeheimen van dit wereldberoemde merk te ontdekken.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Ricola.

LEES OOK:
Milan Fashion Week highlight moderne nostalgie
De keuken van je leven met Vanden Borre Kitchen
ELLE x Westland Shopping: een fashion day om nooit te vergeten