De beste lip tints voor een moeiteloos kleurtje zonder spiegel

Geüpdatet op 20 september 2024 door Carol Lee en ELLE België
De beste lip tints voor een moeiteloos kleurtje zonder spiegel Victoria Beckham beauty

Volle, gehydrateerde lippen zonder veel moeite? Maak kennis met de nieuwe generatie lip tints.

Er was een tijd waarin we allemaal dol waren op matte liquid lipsticks. Ze boden volledige dekking, maar voelden vaak verstikkend aan en lieten je lippen uitgedroogd en gebarsten achter tegen het einde van de dag. Gelukkig is de trend veranderd. De nieuwe formules van matte lipsticks houden onze lippen nu gehydrateerd in plaats van uit te drogen. We zien nu overal volle, gehydrateerde lippen, of dat nu door een glanzende lipgloss of een plumping lipbehandeling komt. Maar één categorie die de laatste tijd in het bijzonder opvalt, is de lip tint.

Wat maakt lip tints anders?

Lip tints zijn als het ware de tegenhanger van matte liquid lipsticks. Hoewel de formules en finishes variëren—van waterdun tot een dikke, comfortabele balsem—hebben ze allemaal hetzelfde doel: je lippen omhullen met een subtiel laagje kleur. Dit zijn de ultieme ‘mijn-lippen-maar-beter’-producten. Soms zijn ze zo natuurlijk dat een voorbijganger kan denken dat je lippen van nature zo getint zijn.

Als zelfverklaarde lip tint-expert heb ik er talloze getest. Slechts een paar verdienen de eer om een vaste plek in mijn routine te krijgen, en die deel ik graag met je. Dit zijn de 10 beste lip tints die je momenteel kunt vinden.

1. Bitten Lip Tint - Victoria Beckham Beauty

Een van Victoria Beckham's favoriete producten is deze Bitten Lip Tint. Het heeft een precieze applicator, waardoor je de lichte, gelachtige formule makkelijk en nauwkeurig kunt aanbrengen. Zodra de tint is opgedroogd, blijft hij de hele dag zitten, tot je hem zelf verwijdert.

Beschikbare tinten: 5
Formaat: 5,6 gram
Waardering: 3.8/5 sterren

Bitten Lip Tint, Victoria Beckham Beauty
Bitten Lip Tint, Victoria Beckham Beauty

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "De Bitten Lip Tint stond al een tijd op mijn lijstje om te proberen. Het voelt comfortabel op de lippen en na de eerste applicatie merk je amper dat je iets draagt. Mijn favoriet is de tint ‘Bisou’, die mijn lippen een subtiel diepe kleur geeft."

2. Addict Lip Tint - Dior

Deze dunne formule trekt snel in je lippen en geeft een kleur die niet afgeeft en urenlang blijft zitten. Hoewel de finish bijna mat is, zorgt kersenolie voor voldoende hydratatie.

Beschikbare tinten: 5
Formaat: 6 gram
Waardering: 3.7/5 sterren

Addict Lip Tin, Dior
Addict Lip Tin, Dior

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "Ik ben dol op Dior’s lipproducten en draag deze tint graag wanneer ik geen zin heb om vaak bij te werken. Een dunne laag geeft me een subtiele kleur, maar met meerdere lagen creëer ik een lipstick-effect."

3. Bisou Balm - Violette_FR

De Franse make-upartiest Violette ontwierp deze tint met het idee om de look van net-gezoende lippen na te bootsen. Deze zachte balsem creëert in één beweging die gewilde ‘net gekust’-look.

Beschikbare tinten: 6
Formaat: 2,3 gram
Waardering: 4.3/5 sterren

violette fr
Bisou Balm, Violette_FR

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "Of mijn lippen nu droog zijn of niet, deze balsem maakt ze glad en geeft een egale laag matte kleur. De tint vervaagt op een mooie manier, zonder extra inspanning."

4. Benetint Lip & Cheek Stain - Benefit Cosmetics

De iconische lip- en blushtint van Benefit blijft populair, mede dankzij TikTok. De universeel flatterende tinten geven precies genoeg kleur om je een natuurlijke glow te geven.

Beschikbare tinten: 6
Formaat: 6 gram
Waardering: 4.2/5 sterren

Benetint Lip & Cheek Stain, Benefit Cosmetics
Benetint Lip & Cheek Stain, Benefit Cosmetics

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "De Benetint is zowel een lip tint als een lip stain, en iedereen staat er goed mee. Zelfs als je lipgloss of lipliner vervaagt, blijft de tint achter."

5. Peptide Lip Tint - Rhode

Rhode’s peptide lipproducten zijn een hit op TikTok. Deze tint heeft dezelfde plumping en hydraterende eigenschappen als de originele balsem, maar met een trendy kleurtje.

Beschikbare tinten: 8
Formaat: 9 gram
Waardering: 4.3/5 sterren

Peptide Lip Tint - Rhode
Peptide Lip Tint, Rhode

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "Ik wilde de hype weerstaan, maar deze tint overtrof mijn verwachtingen. Hij plakt niet en maakt mijn lippen voller zonder prikkelend gevoel. De kleurtinten zijn stuk voor stuk prachtig."

6. Wet Stick Sheer Lipstick - Kosas

De Kosas Wet Stick bevat ingrediënten zoals ceramiden en mangoboter, die je lippen intens hydrateren.

Beschikbare tinten: 12
Formaat: 3 gram
Waardering: 4.3/5 sterren

Wet Stick Sheer Lipstick, Kosas
Wet Stick Sheer Lipstick, Kosas

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "Ik draag deze lipstick in de kleur ‘Malibu’, en krijg altijd complimenten. Je kunt hem moeiteloos zonder spiegel aanbrengen."

7. Plasma Lip Compound - U Beauty

Deze luxe lipbehandeling combineert skincare en make-up. Peptiden maken je lippen voller, terwijl AHA's dode huidcellen zachtjes verwijderen.

Beschikbare tinten: 15
Formaat: 15 gram
Waardering: 4/5 sterren

Plasma Lip Compound - U Beauty
Plasma Lip Compound, U Beauty

Shop hier

Een redacteur van ELLE zegt: "Hoewel het prijzig is, is dit product pure luxe. Mijn lippen zijn zachter dan ooit, en ik zou elk kleurtje wel willen hebben.

Wat is het verschil tussen lip tints en lip stains?

Lip tints kun je vaak afvegen, terwijl lip stains dieper in de huid trekken en langer blijven zitten, maar daardoor ook moeilijker te verwijderen zijn.

Via ELLE US