Maakt de ombré haarkleurtechniek een comeback? Victoria Beckham zegt van wel

Geüpdatet op 23 september 2024 door Lore Ginneberge
Maakt de ombré haarkleurtechniek een comeback? Victoria Beckham zegt van wel Launchmetrics Spotlight

Na een periode van subtielere haarkleurtechnieken zoals balayage, lijkt ombré weer volop terug in de mode te komen.

Een van de opvallende sterren die de trend opnieuw omarmt, is Victoria Beckham. Enkele weken geleden verraste ze met een nieuwe haarkleur die haar kenmerkende bruine lokken combineert met lichtere tinten in de punten. Hiermee zet ze de ombré-haartrend opnieuw op de kaart, en dat net op tijd voor de herfst.

De perfecte haarkleurtechniek voor het najaar

Ombré haar, een techniek waarbij de kleur geleidelijk overloopt van donker naar licht, is ideaal voor wie op zoek is naar een subtiele maar frisse verandering. Dit seizoen zien we een zachtere en verfijndere versie van de klassieke ombré, zoals te zien bij Beckham. De overgangen tussen de kleuren zijn minder uitgesproken dan vroeger, wat zorgt voor een elegantere en meer gestroomlijnde look. Deze natuurlijke uitstraling, die doet denken aan zongebleekte vakantielokken, maakt ombré perfect voor de overgang van zomer naar herfst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ken Paves (@kenpaves)

Gerealiseerd door haarstylist Ken Paves, toont de transformatie van Victoria Beckham bruine wortels en lichtere uiteinden die richting blond gaan. Uiteraard, om een chique en verfijnde uitstraling te garanderen, wordt de kleur geleidelijk lichter van onder naar boven, wat zorgt voor een zeer gewilde "net-terug-van-vakantie" look. Om deze nieuwe haarstijl extra in de verf te zetten, koos de professional voor lichte golven die je gemakkelijk zelf kunt maken met een zoutspray of door een vlecht in nat haar te maken. Als je echter klaar bent om deze look te proberen, raden we je aan om een afspraak te maken bij je favoriete colorist.

Dus, is ombré back in business?

De ombré haarkleur beleefde een hoogtepunt rond de jaren 2010. Het idee is om een geleidelijk kleurverloop van donkerder naar lichter te creeëren, meestal van de aanzet naar de punten, wat zorgt voor een sunkissed look. Destijds was het een favoriet bij celebrities zoals Jessica Biel en Drew Barrymore. Na enkele jaren werd het de kleurtechniek overschaduwd door andere haarkleurtrends, zoals balayage, waarbij de kleur subtieler wordt aangebracht voor een meer natuurlijke uitstraling.

Ombré raakte wat uit de gratie omdat het, in tegenstelling tot balayage, een iets dramatischer contrast creëert tussen de wortels en de punten. Toch lijkt de trend nu een comeback te maken, al is dat wel in een meer subtiele vorm. Zoals we zien bij Victoria Beckham, is de ombré 2.0 zachter, met natuurlijke overgangen en minder extreme contrasten, wat zorgt voor een elegantere look. Dit maakt het de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een frisse en toch tijdloze kleurverandering voor het najaar.