De grootste streetstyle trend op Milan Fashion Week heb je waarschijnlijk al

Geüpdatet op 23 september 2024 door Lore Ginneberge
De grootste streetstyle trend op Milan Fashion Week heb je waarschijnlijk al Launchmetrics Spotlight

Soms gaan zelfs streetstyle sterren het niet te ver zoeken... De simpele cardigan blijkt het grootste succes te hebben op Milan Fashion Week. Praktisch, tijdloos en easy te stylen - wie had gedacht dat de modeweek zo toegankelijk kon zijn?

Sobere streetstyle trends

Elke stad op het fashion week-schema heeft niet alleen een vast aantal must-see modeshows, maar ook een signatuur stijl op straat. Volgens de traditie staat Milan Fashion Week bekend als de meest elegante van de vier - denk mantelpakken, hoge hakken en onberispelijke kapsels. Voor SS25 was dat niet anders, al verschenen er ook een pak toegankelijke looks die je zonder een oneindig budget kunt toepassen op jouw garderobe. De reden? De huidige herfstcollecties waarin het modevolk massaal gehuld ging zijn bijzonder draagbaar. Van Gucci tot Prada en van Bottega Veneta tot Ferragamo, allemaal speelden ze dit seizoen op safe met commercieel interessante stukken als sobere grijze mantels, lange lederen rokken en zélfs 'banale' items als cardigans (die nog steeds een maandloon kosten, dat wel.)

Cardigans zijn het hotste item gespot in Milaan

De temperatuur gaf demure aan in Milaan, met modest silhouetten die je zou verwachten op een doorsnee stadskantoor - minus de minishorts. Klassieke snits en ditto tinten voerden de boventoon. Zo droeg de fashion crowd haar favoriete stuk van het seizoen, de goeie ouwe cardigan: