Clubbing season is afgetrapt: deze feestjes pikken wij graag mee

Geüpdatet op 27 september 2024 door Sam Vandenbosch
Clubbing season is afgetrapt: deze feestjes pikken wij graag mee Horst Club © Maryan Sayd

Na een druk open air seizoen, zoeken wij de clubs terug op - want ook die hebben heel wat geweldige feestjes op de planning.

Welke feestjes je absoluut niet mag missen in oktober en november, van Antwerpen over Brussel tot Gent? Je leest het hier:

1. Horst Club (5-6 oktober, 9-11 november)

Horst Club is terug, en beter dan ooit tevoren, gedurende vijf weekends zonder einduur. Met drie dansvloeren, meer (buiten)ruimtes, en dag- en nachtoptredens. Ook geldt er dit jaar een nieuwe regel: geen lege maag op de dansvloer. Om die reden opent de Horst Club Kitchen meerdere keren haar deuren. Lokale zwaargewichten van Bar Bâtard zorgen voor het diner om je op de been te houden, en delen feestsnacks uit om het uithoudingsvermogen op peil te houden. Op zondagochtend is de tafel gedekt voor de brunchies, vers uit bed of na een rollercoaster eerste helft op de dansvloer.

2. Museum night fever (19 oktober)

Museum Night Fever viert op 19 oktober een betoverende avond in de Brusselse musea. De 28 deelnemende musea openen hun deuren tussen 19u en 01u en bieden een ultradivers, bruisend en eigenzinnig programma in samenwerking met jonge kunstenaars. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes op de afterparties, bij C12 of Botanique. In deze twee iconische zalen vind je tijdens deze magische nacht de beste dj’s van het moment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Museum Night Fever (@museumnightfever)

3. Kashmere nights (25 oktober)

Kashmere Nights strijkt op 25 oktober neer in Club Capital. Op het programma: de Londense dj/producer Nyra, Geheimzinnig Soundsystem, Funcadafi en Kenny Montana. Verwacht je dus aan een nacht vol kwaliteitstunes en aanstekelijke dansvloerenergie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Club Capital (@clubcapital)

4. Kölsch in Antwerpse Waagnatie

De Deense dj en producer Kölsch keert op zaterdag 26 oktober terug naar de Antwerpse Waagnatie voor een speciale ‘all night long’ set. Kölsch scheert al jaren de hoogste toppen in de wereld van elektronische muziek en is wereldwijd geliefd voor zijn melodische stijl van house en techno. De Deen slaat nu de handen in elkaar met Tomorrowland voor een spectaculaire show, waar hij bijna 5.000 fans een onvergetelijke nacht van begin tot eind zal bezorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tomorrowland (@tomorrowland)

5. Hangar Halloween (31 oktober-1 november)

Het beste Halloween-feestje? Dat vind je in Brussel bij Hangar, tijdens hun populaire indoor rave in een industriële loods. Met een tweedaagse line-up om u tegen te zeggen: het gerenommeerde elektronische duo BICEP brengt hun exclusieve en gloednieuwe CHROMA AV/DJ Set op vrijdag naar Brussel, terwijl de Franse house- en discoster Folamour op donderdag de draaitafels overneemt. Andere namen op de affiche: Bendrik, COEO, DJ Gigola, Fenrick, Fiona, I. JORDAN, LB aka LABAT, Lilihell, Marie Montexie, Mel C, Odymel, Romy, Softy, Toolate Groove en Yu Su. Hiervan griezelen we allerminst!

6. Modul’air Sweet Nothing (2 november)

De dag nadien kan je terecht in Gent bij het pakhuis van Modul'air, waar Sweet Nothing je tijdens zijn dagfestival verrast met namen als Pegassi, Benwal, Diffrent, Helena Lauwaert, Janis Zielinski b2b Ollie Lishman en Miamor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MODUL'AIR (@modulair.gent)

7. Full Circle (8-10 november)

1 stad, 3 dagen, 45 verrassende locaties, 1 ticket. Ook de zevende editie van Full Circle neemt een wilde duik in het bruisende nachtleven van Antwerpen. De deal blijft simpel: meer dan 200 dj-sets en optredens van een 100% Belgische line-up worden verspreid over drie dagen en 45 verrassende locaties in heel 't stad. Van kleine ondergrondse ruimtes tot grootse locaties, is dit een viering van het nachtleven in volle kleuren, met high-energy raves, intieme live concerten en museale luistersessies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Full Circle (@fullcircle.festival)