Ganni debuteert op Paris Fashion Week met magische show vol fun

Gepubliceerd op 25 september 2024 door Lore Ginneberge
Ganni debuteert op Paris Fashion Week met magische show vol fun Ganni SS25 - Launchmetrics Spotlight

Met haar debuut op de Parijse catwalk bewees Ganni dat het merk zich moeiteloos kan meten met de grote spelers, zonder haar speelse, Scandi-cool identiteit te verliezen.

Voor het eerst betrad Ganni de prestigieuze Parijse catwalk tijdens de SS25 Paris Fashion Week, tussen kleppers als Dior en Saint Laurent. Deze belangrijke stap zette het Deense merk, dat bekend staat om zijn speelse, inclusieve benadering van mode, op het wereldwijde podium. De show ademde de typische Ganni-vibe: luchtig, kleurrijk en vooral vol plezier.

Speelse silhouetten

De collectie combineerde Ganni’s signature speelsheid met opvallende, sterke silhouetten. De show opende met een crèmekleurig short suit, gelaagd met een minirok, een perfecte balans tussen vrouwelijke elegantie en strakke tailoring.

Tailoring was een belangrijk thema in de collectie, met trenchcoats die ballonmouwen en dubbele riemen kregen, wat een moderne twist aan klassieke stukken gaf. Peter Pan-kragen en ruffles, iconische details uit eerdere Ganni-collecties, maakten ook hun comeback in deze show, dit keer in vernieuwde vormen.

Duurzame keuzes

Luipaard- en bloemenprints, altijd een terugkerend thema bij Ganni, kregen in deze collectie een frisse, speelse update.

Een van de meest opvallende stukken was een oversized trui, handgebreid van repen gerecycled textiel, wat de ambachtelijke kant van Ganni benadrukte. Innovatieve materialen speelden ook een hoofdrol, zoals Cycora, een duurzame stof gemaakt van gerecycled polyesterafval, die werd gebruikt in sportieve ontwerpen van Claire Sullivan.

 

De magie van sisterhood

Het decor van de show draaide rond het thema hekserij, een symbool voor vrouwelijke kracht en solidariteit. Centraal op de catwalk stond een zilveren ketel van gerecycled aluminium, waar rook uit opsteeg, als metafoor voor alchemie en transformatie. Tijdens de finale kwamen de modellen breed lachend hand in hand voorbij, want als er iets is wat de Ganni girls belichamen, is het die magische mix van community, fun en zelfvertrouwen.

Ganni SS25
Ganni SS25 - Launchmetrics Spotlight