Hoe ga je zonder stress en files op skivakantie?

Geüpdatet op 25 september 2024 door Lore Ginneberge
Hoe ga je zonder stress en files op skivakantie? Unsplash

Zin om de sneeuw onder je laarzen te horen kraken en de besneeuwde pistes te verkennen? Dit seizoen brengt Eurostar Snow je naar de toppen.

Van het stadscentrum naar de bergen in een oogwenk, klinkt dat als een droom? Van 21 december 2024 tot 12 april 2025 brengt Eurostar Snow skiliefhebbers rechtstreeks naar het hart van de Franse Alpen in minder dan zeven uur, zonder stress of verkeersopstoppingen. Reizigers vertrekken direct vanuit het centrum van Brussel of Antwerpen en kunnen terecht in legendarische skioorden zoals Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Je ziet jezelf er al zitten!

Comfort staat voorop

Of je nu houdt van alpineskiën, snowboarden of gewoon van besneeuwde landschappen, met de trein reizen biedt een aangename en zorgeloze ervaring. Zodra je instapt, beginnen de vakantie al: met comfortabele stoelen, Wi-Fi om verbonden te blijven, en een barwagon waar je kunt genieten van een warme of koude drank en een snack. Reizigers in Eurostar Premier krijgen zelfs een heerlijk ontbijt op de heenreis en een diner op de terugreis. Beter kan haast niet!

Eurostar Snow
© Tim Arnold - Unsplash

Een milieuvriendelijke keuze

In een tijd waarin steeds meer mensen zich zorgen maken over de impact van hun reizen op het milieu, positioneert Eurostar Snow zich als een duurzaam alternatief voor vliegen of autorijden. Een rit met Eurostar stoot gemiddeld 5,5 gram CO2 per passagier per kilometer uit, wat betekent dat de CO2-voetafdruk 90% lager is dan bij een autoreis.

Praktische informatie

Eurostar Snow bedient de Franse Alpen niet alleen tijdens de schoolvakanties. Elke zaterdag kunnen wintersportliefhebbers genieten van een snelle en comfortabele reis aan boord van deze treinen naar de Alpenstations.

De vertrektijden naar de Franse Alpen zijn:

- Van 21/12/2024 tot 12/04/2025, vanuit Brussel en Antwerpen.
- (Behalve op 4, 11 en 18 januari vanuit Antwerpen)

De terugreizen worden verzorgd:

- Van 28/12/2024 tot 12/04/2025, naar Brussel en Antwerpen.
- (Behalve op 4, 11 en 18 januari naar Antwerpen)

Aantrekkelijke tariefopties

Boeken is eenvoudig en betaalbaar met drie tariefopties die aan alle behoeften voldoen:

- Eurostar Standard: vanaf €55 enkele reis voor een comfortabele reis naar de pistes.
- Eurostar Plus: vanaf €99 enkele reis, met meer ruimte en extra services zoals verbeterde Wi-Fi.
- Eurostar Premier: vanaf €134 enkele reis, inclusief maaltijden aan boord, een welkomstdrankje en toegang tot de Eurostar Lounge in Brussel.

Boek nu

Tickets zijn beschikbaar vanaf 24 september 2024 via de Eurostar-app, op de website eurostar.com, bij NMBS-stations met een internationaal loket, bij erkende reisbureaus of telefonisch. Raadpleeg de volledige dienstregeling op de Eurostar-website.