Hola! Dit designhotel is perfect om Barcelona te ontdekken

Geüpdatet op 26 september 2024 door Jolien Vanhoof
Hola! Dit designhotel is perfect om Barcelona te ontdekken

Barcelona mag dan wel de drukbezochtste stad van Spanje zijn, bij The Barcelona EDITION merk je daar weinig van. Het is een fantastische setting om tot rust te komen op de rooftop, maar ook om te aperitieven, lunchen of dineren.

De Catalaanse hoofdstad blijft ons verbazen op cultureel, gastronomisch en vooral architecturaal vlak. Het is niet voor niks de stad van Antoni Gaudí, Josep Lluís Sert en Ricardo Bofill Leví. Telkens als we er neerstrijken, ontdekken we wel een nieuw designhotel waar het uitstekend vertoeven blijkt. Ditmaal stond The Barcelona EDITION op onze radar, pal in de bruisende en gezellige wijk El Born. Vlak naast de Mercat de Santa Caterina, waar je allerlei vers uit het vuistje kunt eten, en op loopafstand van het Picasso Museum, de Catedral de Santa Eulàlia, Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia.

Het luxueuze vijfsterrenhotel ziet er langs de buitenkant uit als een afstandelijk kantoorgebouw uit de jaren 1970, maar stap binnen en er overvalt je – ondanks de airco – een aangenaam warm en huiselijk gevoel. De walnoten wanden, eiken vloeren, hoge plafonds en crèmekleurige inrichting zijn kenmerkend voor het EDITION-imperium dat intussen uit zeventien hotels bestaat, verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië. De man achter het merk is hotelier Ian Schrager, die ook de legendarische Studio 54 in Manhattan mee oprichtte.

Kleurrijke buur

Wat meteen opvalt bij het inchecken, is de zeer persoonlijke maar niet opdringerige stijl van service. Tegen het glaasje welkombubbels zeggen we geen nee, maar de taxirit van het hotel naar het tapasrestaurant Bar de Pla – een aanrader trouwens! –  laten we wat later aan ons voorbij gaan. Barcelona blijft de stad bij uitstek om te voet te ontdekken. En het hotel heeft ook enkele tokyobikes op stal voor de liefhebbers.

Barcelona, hotel, Spanje, citytrip
Superior kamer
Penthouse Santa Catarina

Van de lobby kun je via de imposante witte wenteltrap naar de cocktailbar The Punch Room. Of met de lift naar je kamer, een verfijnde ruimte met opnieuw veel beige, hout en rijke details in messing en leer. Voor een portie kleur hoeven we maar uit het raam te kijken, waar het golvende mozaïekdak van de Mercat de Santa Caterina in het oog springt. De 325 000 zeshoeken in 67 verschillende kleuren zijn een architecturaal hoogstandje, dus boek zeker een kamer aan de juiste kant van het gebouw als je ervan wilt genieten.

Verlichte drankflessen

The Barcelona EDITION heeft geen wellness in huis, maar echt missen doen we ‘m niet. Wanneer de zonnestralen gul zijn, gaat er niets boven een verfrissende duik in het buitenzwembad. Dat ligt op de tiende verdieping, de rooftop van het hotel. Een serene oase midden in de stad met zalige ligbedden, aromatische planten en een menu van lichte Latijns-Aziatische hapjes. Ben je niet zo’n zonneklopper, ga er dan gewoon even heen voor de cocktails en het adembenemende uitzicht op de oude binnenstad van Barcelona, met in de verte het heldere blauw van de Middellandse Zee.

Na een namiddag aan het zwembad trekken we de stad in voor een rondje tapas of dineren we bij Veraz, het restaurant van The Barcelona EDITION. Nog tot midden oktober kun je er proeven van de culinaire collab met de Michelin Guide’s Young Chef 2024 Martina Puigvert. Haar pure gerechten met lokale en seizoensgebonden ingrediënten weerspiegelen de landelijke en vulkanische regio La Garrotxa waar ze haar eigen moestuin en restaurant Les Cols heeft. Ook de rest van Veraz’ menukaart is het ontdekken waard, van de typische pan con tomate tot oesters, gegrilde maitake en ossenhaas van bij de Mercat de Santa Caterina naast de deur. Sluit de avond af met een slaapmutsje bij de bar, dé eyecatcher van Veraz. Vanop een barkruk kijk je tegen een prachtige muur aan van 410 verlichte drankflessen, die met een beetje verbeelding doen denken aan een mediterrane zonsondergang.

Meer info op The Barcelona EDITION