Deze retro jeans wordt overal gespot op de front row van Paris Fashion Week

Gepubliceerd op 27 september 2024 door Naomi Pike en Lore Ginneberge
Deze retro jeans wordt overal gespot op de front row van Paris Fashion Week Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight

Een renaissance van de retro flared jeans is in volle gang.

Hoewel onze social media-feeds tijdens de modeweken vaak gevuld zijn met de meest opvallende looks, zijn het juist de meer bescheiden en subtiele stukken die bepalen wat we volgend seizoen écht gaan dragen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe trend van high-waisted flared jeans, die zowel op als buiten de catwalk van Chemena Kamali's Chloé show werden gepresenteerd.

Dit is een duidelijke verschuiving van de barrel jeans of zelfs de skinny jeans, die de afgelopen tijd het modelandschap hebben gedomineerd. In plaats daarvan verwees de stijl die te zien was in Kamali's SS25-collectie – gedragen door showgasten zoals Karlie Kloss, Liya Kebede en Malgosia Bela – naar de jaren ‘70, en de iconische bell-bottom broeken die dat decennium definieerden.

Karlie Kloss bij Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight
Karlie Kloss bij Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight

Chloé SS25 jeans

Hoewel deze stijl oorspronkelijk uit de jaren '70 komt, zullen de meesten van ons herinneringen hebben aan hun terugkeer in de jaren 2000. Het is dan ook niet verrassend dat Chloé dit model opnieuw introduceert. Tijdens de periode van Hannah MacGibbon maakte de wijde jeans een stijlvolle comeback, waarbij mode-iconen zoals Kate Moss ze tot dé jeans van dat moment maakten, gecombineerd met torenhoge platforms, simpele T-shirts en een It-bag nonchalant over de arm. Diezelfde styling zagen we ook bij de show van vandaag, al werd er op de catwalk een stuk kant gedragen in plaats van een echt topje. Luchtig en verfrissend.

retro jeans flared chloé
Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight

Flared jeans: de denim van komende zomer

Alsof we nog meer bewijs nodig hadden dat Kamali en haar modegezelschap deze jeans als dé stijl voor komende zomer presenteren, hoef je alleen maar naar haar finale-outfit te kijken. De ontwerpster betrad het podium voor haar buiging – en je raadt het al – in haar eigen paar Chloé high-waisted flared jeans. Punt duidelijk gemaakt.

Chemena Kamali presenteert Chloé SS25
Chemena Kamali presenteert Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight