Jawel, leggings maken een grootste terugkeer voor lente en zomer 2025

Geüpdatet op 27 september 2024 door Lore Ginneberge
Jawel, leggings maken een grootste terugkeer voor lente en zomer 2025 Launchmetrics Spotlight

Leggings krijgen voor lente en zomer 2025 opnieuw de kans om zich te bewijzen op het modetoneel. Klaar om te plooien voor deze comfy trend?

Er zijn van die mode-items die altijd stof doen opwaaien: denk aan driekwartsbroeken, sokken in sandalen en... leggings. Maar als we iets hebben geleerd van de razendsnelle trendcyclus, is het dat grote modehuizen zich weinig aantrekken van wat de publieke opinie als 'mooi' of 'gepast' beschouwt.

De legging beleeft namelijk een spectaculaire revival, variërend van futuristische looks tot minimalistische elegantie en ultra-vrouwelijke details. Grote namen zoals Prada, Marni, Courrèges, Chloé, Nensi Dojaka en Ermanno Scervino plaatsen dit ooit omstreden kledingstuk weer volop in de schijnwerpers.

De zakelijke chique legging bij Prada en Marni

De legging kreeg tijdens Milan Fashion Week een strakke update. Prada's versie is zacht met strepen en houdt het midden tussen een broek en kousen. Gecombineerd met een hemd leent deze look zich tot videovergaderingen tijdens het thuiswerken.

Prada SS25 - Launchmetrics Spotlight
Prada SS25 - Launchmetrics Spotlight
leggings zomer trend
Prada SS25 - Launchmetrics Spotlight

Ook Marni gaat voor business met een cozy twist. De strakke leggings in zwart en wit zetten brede schoudersilhouetten extra in de verf.

Marni leggings trend
Marni SS25 - Launchmetrics Spotlight
Marni SS25
Marni SS25 - Launchmetrics Spotlight

Monochroom bij Courrèges en Nensi Dojaka

Courrèges SS25 runway trends
Courrèges SS25 - Launchmetrics Spotlight

Courrèges en Nensi Dojaka geven de legging een futuristische en experimentele draai. Bij Courrèges sluiten ze (letterlijk) naadloos  aan bij de space-age esthetiek van het huis. Het resultaat is een legging die bijna als een tweede huid fungeert.

courrèges legging outfit
Courrèges SS25 - Launchmetrics Spotlight

Nensi Dojaka staat bekend om haar sexy, transparante looks en vertaalt dit naar de legging in een tweede huid-stof. Comfort en verleiding vinden elkaar in weinig verhullende outfits.

legging catwalk paris fashion week trend
Nensi Dojaka SS25 - Launchmetrics Spotlight
legging catwalk paris fashion week trend
Nensi Dojaka SS25 - Launchmetrics Spotlight

Romantisch en vrouwelijk: Chloé en Ermanno Scervino

Voor een zachtere benadering kijken we naar Chloé. Chemena Kamali's ontwerp brengt luchtigheid en de zachte pastels creëren een moeiteloze, romantische zomerlook. Dit is de legging voor wie zich vrouwelijk wil voelen zonder aan comfort in te boeten.

Chloé SS25
Chloé SS25 - Launchmetrics Spotlight

Ermanno Scervino brengt verfijning en luxe naar de legging, met ontwerpen van zijde, kant en satijn. Dit zijn leggings die je naar een feestje kunt dragen, gecombineerd met delicate tops of zelfs onder glamoureuze jurken. Het is een elegante, sophisticated interpretatie die laat zien dat leggings ook geschikt zijn voor de meest chique gelegenheden.

Ermanno Scervino SS25
Ermanno Scervino SS25 - Launchmetrics Spotlight
Ermanno Scervino leggings trend
Ermanno Scervino SS25 - Launchmetrics Spotlight

Hoe draag je de legging in SS25?

Hoewel de legging altijd een controversieel kledingstuk zal blijven, bieden de interpretaties voor SS25 meer opties dan ooit. Of je nu kiest voor minimalistische elegantie, futuristische glamour of vrouwelijke verfijning, de styling draait om balans. Combineer leggings met oversized blazers, hemden, of luchtige jurken om de look een upgrade te geven.