Dit zijn de grootste juwelentrends van het moment

Geüpdatet op 16 oktober 2024 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de grootste juwelentrends van het moment Roxanne Assoulin

Deze herfst transformeer je je outfit in een handomdraai met de juwelentrends van het moment. Van speelse studs tot gedurfde statement broches: ontdek welke sieraden dit najaar onmisbaar zijn.

Dit najaar wil je vooral opvallende sieraden dragen, die je outfit net dat beetje extra geven. Studs blijven onmisbaar en passen bij elke herfst- en winterlook. Chunky bangles, liefst in sets, draag je nonchalant over je kleding heen. Daarnaast mix & match je verschillende materialen, zoals goud en zilver, maar durf je ook te spelen met felle kleuren. Tot slot til je elke outfit naar een hoger niveau met een statement broche of met een sieraad in de vorm van een dier (dat lees je goed).

Studs

De ongeschreven regel van het afgelopen jaar lijkt wel te zijn: bij twijfel, draag studs. Deze subtiele doch uiterst stijlvolle oorbellen passen bij zowat elke outfit en haarstijl. Doe net als Hailey Bieber en combineer vintage uitziende studs met een oversized blazer en slick bun.

1
Heaven Mayhem
Goudkleurige studs
SHOP HIER

Chunky bangles

Chunky bangles - oftewel robuuste armbanden vaak gemaakt uit gekleurd hars - waren deze zomer reeds in opmars. Deze armbanden, die vaak in sets komen, draag je het liefst over je T-shirt, blouse, trui of jurk heen.

1
Zara
Set van 3 armbanden
SHOP HIER

Mismatch

Een van de grootste juwelentrends van het moment moet wel het mixen & matchen van verschillende materialen zijn. Dit zien we zowel bij horloges als bij oorbellen, armbanden en ringen terugkomen. Nog leuker dan louter verschillende materialen als goud en zilver met elkaar te combineren wordt het wanneer een juweel verschillende kleuren edelstenen of diamanten bevat. Want ja, ook kleurrijke juwelen blijken nu heel erg in.

1
Spinelli Kilcollin
Ring uit goud, zilver en diamanten
SHOP HIER

Kleur

Fleur je herfstoutfit op met wat kleurrijke juwelen, je hoeft immers niet altijd voor goud of zilver te kiezen. Hou je van hoops maar heb je reeds tig zilver-en goudkleurige paren liggen? Opteer deze herfst dan voor kleurrijke exemplaren, zoals dit blauw-groene paar van Anna + Nina. De complimenten krijg je er gratis bij!

Gekleurde hoop oorbellen
1
Anna + Nina
Gekleurde hoop oorbellen
SHOP HIER

Statement broche

Nog zo'n manier om je outfit op te fleuren is een statement broche. Broches worden vaak over het hoofd gezien maar vormen een geweldige stylingtruc om je outfit naar een hoger niveau te tillen. Door deze subtiele toevoeging zie je er namelijk meteen een pak gesofisticeerder uit. Investeer deze herfst daarom in een opvallende statement broche, zoals dit geweldige exemplaar van Wouters & Hendrix. Geloof ons, je zal er geen spijt van krijgen.

1
Wouters & Hendrix
Zilveren broche met granaatsteen
SHOP HIER

Pendule

Millennials herkennen de pendule misschien nog wel uit 'Charmed', een van de populairste televisieseries uit de jaren negentig. Voor wie dit niets zegt: een pendule is een klein gewichtje aan een touwtje dat in de waarzeggerij wordt gebruikt om antwoorden te krijgen op ja/nee-vragen door de bewegingen ervan te interpreteren. Geheel onverwacht maakt deze mystieke tool momenteel echter furore als een van de populairste juwelentrends voor de herfst.

1
Roxanne Assouline
Halsketting met hartje
SHOP HIER

Dierenrijk

Tot slot behoren ook ontwerpen met dieren tot een van de belangrijkste juwelentrends dit najaar. Slangen, vogels, vlinders en andere insecten komen wel vaker terug in juwelen, maar het kan ook origineler. Neem maar deze fantastische halsketting met drie rode kreeften van het Spaanse Amori Amori.

Parelketting met drie kreeften
1
Amori Amori
Parelketting met drie kreeften
SHOP HIER