Carrot cake muffins met ancobloem
Non spécifié
20 min
25 min
10 muffins
Beginner
Ingrediënten
- 250 g banketbakkersbloem
- 130 g bruine suiker
- 7 g bakpoeder
- 2 koffielepels kaneelpoeder
- 1/2 koffielepel gemberpoeder
- 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje zout
- 160 g geraspte wortels
- 160 ml amandelmelk
- 1 eetlepels appelazijn
- 80 g neutrale plantaardige olie
- 60 g gepelde walnoten
- Glazuur
- 120 g zachte boter of margarine op omgevingstemperatuur
- 200 g verse roomkaas
- 400 g poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een muffinbakvorm en vet die in of plaats er muffinvormpjes van papier in.
- Schil de wortels en rasp ze fijn. Hak de walnoten in grove stukken. Meng de melk en de appelazijn in een kom. Zet even aan de kant.
- Meng de bloem, suiker, gist, kaneel, gember, nootmuskaat en het zout in een grote slakom.
- Voeg er de plantaardige olie aan toe en giet het melkmengsel er geleidelijk bij. Intussen meng je tot je een gelijkmatig deeg krijgt. Doe er de geraspte wortels en walnoten bij maar zonder het deeg hierbij al te veel te kneden.
- Verdeel het deeg over de bakvormpjes. Plaats 20 tot 25 minuten in de oven of tot je een tandenstoker in het midden van een muffin kunt schuiven en die er schoon weer uitkomt.
- Haal uit de oven. Laat de muffins lauw worden, haal ze uit de bakvormpjes en laat ze afkoelen op een bakrooster.
- Maak het glazuur klaar. Klop de zachte boter samen met de poedersuiker tot een smeuïg mengsel. Voeg er de plattekaas aan toe en klop opnieuw, tot je een gelijkmatig mengsel verkrijgt. Smeer het glazuur op de muffins en werk af met gemalen walnoten.
Bewaren: drie dagen in een luchtdichte doos, op een koele plek
Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Anco.
LEES OOK:
De keuken van je leven met Vanden Borre Kitchen
Win een duo-ticket voor onze ELLE x Shiseido Beautyschool
Hoe was de ELLE Run Brussel by KBC Brussels 2024?
ads
ads