Welke sporten geven ons welzijn een boost?

Gepubliceerd op 17 oktober 2024 door ELLE Partner
Welke sporten geven ons welzijn een boost?

'Bewegen, bewegen, bewegen!', zo blijft ons lichaam in vorm. Maar datzelfde motto helpt ons ook om ons weer helemaal zen en in evenwicht te voelen! 

In de jachtige wervelwind van ons moderne leven is het belangrijker dan ooit dat we ons geestelijke welzijn serieus nemen. De Belgische cijfers liegen er immers niet om: in amper vijf jaar heeft het RIZIV 43% meer burn-outs en depressies genoteerd. 

Zelfzorg is dus niet langer een luxe, het is essentieel. De David Lloyd-clubs hebben dat goed begrepen. Deze ware wellness-oases in België weten lichaamsbeweging en geestelijk evenwicht perfect samen te brengen.

Ze bieden cursussen aan die variëren van yoga tot meditatie en Pilates: uitgekiende activiteiten die de geest tot rust brengen en het lichaam sterker maken. Ze stimuleren de productie van endorfine (het beroemde 'gelukshormoon') die op haar beurt onze energie een boost geeft en ons helpt om beter om te gaan met de dagelijkse stress.

Of je nu de spa-ruimtes van de clubs in Sterrebeek en Antwerpen bezoekt, of de rust van het Zoniënwoud in Ukkel ervaart, je vindt overal de perfecte omgeving om sport en ontspanning moeiteloos te combineren.

Wat houden die activiteiten van de David Lloyd-clubs nu eigenlijk in?

Met locaties in Ukkel, Sterrebeek en Antwerpen nodigen de David Lloyd-clubs je uit om te genieten van een breed scala aan sportactiviteiten die gericht zijn op ontspanning.

Het doel? Je lichaam versterken terwijl je je geest de nodige verwenning geeft.

1.Yoga
Yoga bestaat al duizenden jaren en is het toppunt van zen! Bij de David Lloyds-clubs kunnen we terecht voor diverse yogavarianten:

  • Core Yoga: Versterk je buikspieren én ontspan.
  • Mindful Yoga: Leer je gedachten zonder oordeel te observeren en houd stress en emoties beter in de hand.
  • Yin Yoga: Ideaal voor wie het wat langzamer aan wil doen. Bij deze yoga worden de houdingen langer aangehouden, wat je tot maximale ontspanning brengt.
  • Flow Yoga: Een vloeiende dans tussen lichaam en geest die je bij elke beweging meer tot rust brengt.

2.Geluidsmeditatie
De SPIRIT & Live Sound Meditation combineert yoga met ontspannende klanken. Met kristallen schalen en instrumenten zoals de 'Ocean Drum' wordt een heerlijke zen sfeer gecreëerd. Sluit je ogen en laat je meevoeren op het ritme!

3.Deep Relaxation
In de Deep Relaxation-sessies schud je alle stress van je af: rek je uit en voel hoe de opgehoopte spanning zo van je afloopt.

4.Dynamische activiteiten
You like to move it, move it? Dan is Power Yoga, Ashtanga Yoga of Vinyasa Yoga vast iets voor jou. Deze dynamische cursussen geven je fysieke kracht een boost en zetten endorfine vrij: een magische combo voor de geest!

5.Pilates
Pilates is ideaal om je conditie te verbeteren en dankzij de gecontroleerde bewegingen brengt het lichaam en geest op één lijn. Bye bye stress, hello happiness!

6.Zachte vechtsporten
Tai Chi en Qigong staan aan de top van de zenbeweging. Ze focussen op ademhaling, beweging en meditatie en helpen je zo om je evenwicht terug te vinden en je geest tot rust te brengen.

Benieuwd naar meer? Plan je bezoek in bij één van de David Lloyd-clubs in Ukkel, Antwerpen of Sterrebeek.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met David Lloyd.

LEES OOK:

De keuken van je leven met Vanden Borre Kitchen
Win een duo-ticket voor onze ELLE x Shiseido Beautyschool
Hoe was de ELLE Run Brussel by KBC Brussels 2024?