Dit heb je gemist op de ‘Let’s talk about this’-tour van ELLE x Etam

Geüpdatet op 16 oktober 2024 door ELLE Partner Foto’s: Maurine Wilmus
Dit heb je gemist op de ‘Let’s talk about this’-tour van ELLE x Etam

Afgelopen week vond in de Etam-winkel aan de Meir in Antwerpen een bijzonder evenement plaats: de ‘Let’s talk about this’-tour, een samenwerking tussen ELLE België en Etam. Het doel van deze bijeenkomst was om het gesprek rond borstkanker te openen, met getuigenissen en praktische informatie die hoop en kracht bieden.

De sfeer in de Etam-winkel was uitnodigend en warm, terwijl vrouwen van alle leeftijden samenkwamen om te luisteren naar inspirerende verhalen van moed en doorzettingsvermogen. De avond begon met een welkomstdrankje, waarna een reeks ongelooflijke vrouwen het podium betraden.

Verhalen van veerkracht en hoop

De sprekers brachten elk een uniek perspectief. Nathalie Raymakers, Algemeen Directeur van Etam, sprak over de samenwerking met Think Pink, terwijl Kelly Gielis van ELLE België haar eigen ervaringen met borstkanker deelde. Heidi Vansevenant, oprichtster van Think Pink, benadrukte het belang van bewustwording, en Soade Helouaoui, verpleegkundige gespecialiseerd in medische tepeltatoeages, vertelde over de impact van haar werk. Gynaecoloog dr. Nynke Willers sloot af met deskundige adviezen over borstgezondheid.

De YES-collectie: meer dan alleen mode

Verder vormde de avond de perfecte gelegenheid voor de genodigden om de YES-collectie van Etam te ontdekken. Deze post-mastectomie-lijn is speciaal ontworpen om vrouwen die geconfronteerd werden met borstkanker te ondersteunen, maar ook om het bewustzijn rond vroege opsporing te vergroten.

 Selfcare als rode draad

Tijdens het evenement werden de gasten getrakteerd op verse sappen en kombucha van JusRé, wat perfect aansloot bij het thema van welzijn en zelfzorg. De avond eindigde op een positieve noot, met een verwenpakket van Caudalie voor elke deelnemer, een gebaar dat symbool stond voor het belang van voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal.

Kortom, de 'Let’s talk about this'-tour in Antwerpen was een moment van erkenning, steun en empowerment. De combinatie van openhartige verhalen, medische inzichten en de steun van Etam en Think Pink maakte het evenement tot een succes, waarbij de boodschap duidelijk was: samen staan we sterker in de strijd tegen borstkanker.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Etam.

LEES OOK:
De 5 meest trendy loafers waar jij dit najaar mee wil rondlopen
Win een duo-ticket voor onze ELLE x Shiseido beautyschool
WIN WIN WIN: 4 keer een exclusieve Lillet x Emily in Paris limited edition fles