Dessange: 70 jaar vol durf en stijl

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 door ELLE Partner
Dessange: 70 jaar vol durf en stijl

Dessange is al 70 jaar veel meer dan slechts een naam in de haarverzorgingswereld. Het is een merk dat door de jaren heen zijn eigen unieke stijl heeft weten te ontwikkelen en de grenzen van het vak heeft verlegd. De sterke reputatie van het merk komt voort uit een innovatieve visie op schoonheid, geïnspireerd door de oprichter Jacques Dessange. Zijn visie was simpel maar revolutionair: vrouwen voorzien van kapsels die hun persoonlijkheid benadrukken, vrij van de strenge en traditionele regels die in die tijd de standaard waren.

Jacques Dessange: de pionier van haarvrijheid

Het verhaal van Jacques Dessange begint in 1950, een periode waarin kapsels nog vaak strak en statisch waren. Bij zijn aankomst in Parijs besluit de jonge kapper de regels te doorbreken door vloeiende, dynamische en levendige kapsels te creëren. Zijn toen baanbrekende ideeën – zoals het iconische “coiffé-décoiffé” – worden enthousiast omarmd door Parijse vrouwen, die genoeg hebben van de stijve haarstijlen uit de naoorlogse tijd.

Na de opening van zijn eerste salon in de hoofdstad, trekt Dessange al snel de aandacht van de filmindustrie. Het duurt niet lang voordat actrices zoals Brigitte Bardot hem inschakelen voor iconische kapsels, waardoor hij al snel de kapper van de sterren wordt. Zijn vrije en natuurlijke benadering spreekt veel beroemdheden aan, en hierdoor groeit Jacques Dessange snel uit tot een van de invloedrijkste haarstylisten van zijn generatie.

Een samensmelting van mode, film en haarstyling

Wat Dessange echt uniek maakt, is zijn talent om haarverzorging naadloos te verweven met de wereld van mode en film. Hij besefte dat haar meer is dan alleen een kwestie van stijl – het is een krachtig middel om iemands persoonlijkheid te uiten. Klanten komen naar zijn salons niet alleen voor een nieuwe coupe, maar voor een volledige transformatie. Ze willen een unieke uitstraling creëren. Filmsets, modeshows en fotoshoots dienen als podia voor zijn creatieve meesterwerken.

In een tijd waarin haarstijlen nog sterk gestandaardiseerd waren, introduceerde Dessange een gedurfde en frisse benadering: kapsels die meegaan met de bewegingen van het lichaam en de individualiteit van elke vrouw benadrukken. Deze vernieuwende visie veranderde zijn salons in ware schoonheidstempels, waar creativiteit hoogtij viert en beroemdheden van over de hele wereld worden aangetrokken.

Een huis van voortdurende vernieuwing

Sinds het begin heeft Dessange zich voortdurend aangepast aan de veranderingen binnen de schoonheidsindustrie. Met de toenemende aandacht voor ecologische kwesties en de veranderende verwachtingen van vrouwen, heeft het merk geleidelijk duurzamere praktijken ingevoerd, zonder afbreuk te doen aan zijn kernwaarden van elegantie en stijl. Innovatie is een groot onderdeel van de identiteit van Dessange, met collecties die moderne technieken combineren met tijdloze verfijning.

Vandaag de dag bieden Dessange-salons veel meer dan alleen haarverzorging. Ze presenteren een uitgebreid scala aan behandelingen die welzijn en totale schoonheid samenbrengen. Van haarverzorging tot schoonheidsbehandelingen, de Dessange-ervaring is een luxe moment van rust, waarbij elke klant wordt verwend met een gepersonaliseerde en op maat gemaakte service.

Een wereldwijde impact

Met vestigingen in meer dan 36 landen blijft Maison Dessange zijn kenmerkende stijl wereldwijd verspreiden. Of het nu in Parijs, New York of Tokio is, alle salons dragen dezelfde hoge standaarden van kwaliteit en vakmanschap, terwijl ze inspelen op lokale voorkeuren. De Dessange-signatuur, modern én tijdloos, overstijgt grenzen en blijft generaties vrouwen aantrekken die op zoek zijn naar een stijl die zowel eenvoudig als elegant is.

Een avontuur dat blijft bestaan

Terwijl Dessange dit jubileum viert, richt het zich niet enkel op het verleden. Deze 70 jaar aan geschiedenis tonen aan dat een duidelijke visie en een blijvende toewijding aan schoonheid de tand des tijds en de wisselende trends kunnen doorstaan.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Dessange.

Lees ook :

Kasteel van Urspelt: Ontsnappen in de Luxemburgse Ardennen

Win een duo-ticket voor onze ELLE x Shiseido beautyschool

De good vibes van tassenmerk Wandler