Welke innovaties zijn er in de esthetische chirurgie?

Geüpdatet op 25 oktober 2024 door ELLE Partner
Welke innovaties zijn er in de esthetische chirurgie?

The Clinic bevindt zich in het hart van Elsene en is een referentiepunt geworden in het domein van de esthetische chirurgie in België. Dankzij het hooggekwalificeerde team en de state-of-the-art technologieën, biedt dit centrum een compleet gamma van ingrepen, gaande van liposculptuur tot facelifts. Dr. Alan Rwigemera beantwoordt onze vragen.

Welke zijn de meest populaire esthetische ingrepen in The Clinic en hoe zijn die geëvolueerd?

De meest gevraagde ingrepen in The Clinic omvatten High Definition (HD) liposculptuur, body contouring, de Brazilian Butt Lift, borstlipofilling, borstvergroting, facelifts en neuscorrecties. Deze procedures zijn zo geëvolueerd dat ze minder invasief geworden zijn, met kortere hersteltijden. De HD liposculptuur met VASER-ondersteuning maakt bijvoorbeeld gebruik van ultrasone golven om vet vloeibaar te maken, wat een zachtere, meer nauwkeurige extractie mogelijk maakt, terwijl huidversteving met Renuvion radiofrequentie combineert met helium om de huid strakker te maken na de vetextractie. Dit levert betere resultaten op en minimaliseert de nood aan invasieve ingrepen.

Dr Tsepelidis - Dr Velez - Dr Lekakis - Dr Bali - Dr Rwigemera

Uw samenwerking met het Universitair Ziekenhuis Brussel wordt vaak in de kijker gezet. Hoe verbetert die samenwerking de kwaliteit van de zorg in The Clinic?

Dit is een belangrijke troef die ons in staat stelt om zorg van de hoogste kwaliteit te garanderen. Hierdoor krijgen we toegang tot geavanceerde technologieën en tot een netwerk van medische experts, waardoor onze veiligheids- en zorgprotocollen versterkt worden. Deze samenwerking verrijkt ook onze programma’s voor permanente educatie, wat onze chirurgen en ons medisch personeel toelaat om voorlopers te blijven op het vlak van medische vooruitgang en om best practices in het domein van de plastische en esthetische chirurgie op te nemen.

Welk advies zou je geven aan iemand die voor het eerst een esthetische ingreep overweegt?

Het is van essentieel belang om goed na te denken over je drijfveren. Die beslissing moet je voor jezelf nemen, ze moet afgestemd zijn op jouw persoonlijke verlangens en niet op druk van buitenaf. Het is ook cruciaal om je zorgvuldig te informeren bij een gekwalificeerde en ervaren chirurg over de gewenste ingreep, de risico’s die eraan verbonden zijn en de resultaten die je realistisch gezien kunt verwachten. Tot slot moet je ook de emotionele en psychologische impact van de ingreep niet onderschatten. Een goede chirurg moet de patiënt doorheen het hele proces begeleiden, van voor de operatie tot aan het herstel.

The Clinic, Waaglaan 16, 1050 Brussel. The-clinic.be

Dit artikel is in nauwe samenwerking met The Clinic tot stand gekomen.

Lees ook:

Kasteel van Urspelt: Ontsnappen in de Luxemburgse Ardennen

Dessange : 70 jaar vol durf en stijl

De good vibes van tassenmerk Wandler