Van privéclub tot luxe escape: ontdek de magie van het Chicago Athletic Association hotel

Geüpdatet op 18 oktober 2024 door Lore Ginneberge
Van privéclub tot luxe escape: ontdek de magie van het Chicago Athletic Association hotel © Chicago Athletic Association

Als je een hotel zoekt dat aanvoelt als een verborgen filmset – denk aan een combinatie van een klassieke Gentlemen's club met een vleugje Harry Potter – dan is dit dé plek in Chicago waar je moet zijn.

Ooit was de Chicago Athletic Association een exclusieve privéclub voor de elite van de stad, maar vandaag zijn de deuren gelukkig open voor iedereen. Dit iconische hotel in Venetiaans-gotische stijl voelt als een reis terug in de tijd – maar dan met alle moderne comfort.

Zodra je de prachtige Drawing Room lobby binnenstapt, verdwijnt die jetlag als sneeuw voor de zon. De geschiedenis druipt letterlijk van de muren, met indrukwekkende marmeren zuilen en fijn uitgewerkte houtsnijwerken. Waar anders kun je, terwijl je geniet van een whiskey, shuffleboard spelen bij een knapperend haardvuur, in een ruimte die zo uit een 'The Great Gatsby' zou kunnen komen?

Chicago Athletic Association hotel
De Drawing Room - © Chicago Athletic Association

In de hotelkamers voeren glimmend hout, fluwelen gordijnen en warme tinten de boventoon. De leren gymbanken aan het voeteinde vallen, net als de naar sandelhout en zwarte peper geurende verzorgingsproducten, ongetwijfeld in de smaak bij mannelijke wederhelften (en ja, de shampoo en zeep zijn ook te koop).

hotel verblijf citytrip Chicago Athletic Association
© Chicago Athletic Association

Dat het hotel een blijvende indruk achterlaat, blijkt ook uit de vele prijzen die het heeft gewonnen (recent werd het nog door de Telegraph verkozen tot een van de 50 beste hotels ter wereld), en dat is geen verrassing. De combinatie van hoogwaardige voorzieningen, een uitstekende locatie op Michigan Avenue en dat unieke historische karakter maakt het een van de meest geliefde plekken voor locals en bezoekers in Chicago.

Culinaire hoogtepunten van rooftop tot speakeasy

Een van mijn favoriete plekken in het hotel is zonder twijfel Cindy’s rooftop. In de lente en zomer is dit dé plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over Millennium Park en Lake Michigan. Het menu is net zo indrukwekkend als het uitzicht: verse, seizoensgebonden gerechten en cocktails die bijna te mooi zijn om op te drinken (maar je doet het toch). Of je nu hotelgast bent of gewoon even langs wilt komen om te klinken bij zonsondergang, Cindy’s is een absolute must tijdens je verblijf in de windy city.

hotels Chicago vakantie rooftop
Cindy's Rooftop © Chicago Athletic Association

De Cherry Circle Room, bekroond met een James Beard Award voor beste restaurantdesign, biedt een intieme sfeer met een vleugje 1950's supper club. Denk aan klassieke gerechten die met een eigentijdse, vaak Aziatische twist worden geserveerd. Pasta carbonara met uniboter en nori, dry-aged ribeye... of kies voor een heuse zeevruchtenschotel - als je volop voor dat vintage gevoel wilt gaan.

hotels vakantie restaurant
De Cherry Circle Room - © Chicago Athletic Association

Na het diner kun je jezelf verwennen met een cocktail in de Milk Room, een piepkleine speakeasy waar uitzonderlijke drankjes met precisie worden gemixt. Hier voelt het alsof je een goed bewaard geheim deelt met een select aantal andere gasten.

De ultieme herfst- en winterbestemming

Hoewel het hotel het hele jaar door een hit is, komt het pas echt tot leven in de herfst en winter. Trek je terug in een comfortabele fauteuil bij een open haard, nip aan een glas bourbon en laat de sfeer van het hotel je omarmen. Het voelt bijna als een wintersprookje, maar dan met een modern, luxueus randje.

En als je de kou even wilt trotseren, wandel je zo Millennium Park in, waar je in de winter kunt schaatsen onder de fonkelende lichtjes van de stad. Of bezoek een van de vele musea en culturele hotspots in de buurt, zoals het Art Institute of Chicago. Je bent altijd dicht bij de actie, maar met de warmte van het hotel als je veilige haven.