Dit zijn de 5 beste platte schoenen om te dragen onder een feestjurk

Geüpdatet op 17 oktober 2024 door Augustine Hammond en Lore Ginneberge
Dit zijn de 5 beste platte schoenen om te dragen onder een feestjurk Launchmetrics Spotlight

Ben je de pijnlijke voeten beu? Heb je er genoeg van om op hakken te lopen? Zo voeg je platte schoenen toe aan je avondgarderobe.

Met het feestseizoen voor de deur voel ik me al wat ongemakkelijk bij het vooruitzicht om mijn comfortabele laarzen en ingelopen sneakers te moeten verruilen voor die oncomfortabele hakken. Voor mij betekent het begin van de feestdagen meestal een bezoekje aan de drogist voor een voorraadje blarenpleisters, omdat ik weet dat ik die de komende maanden nodig ga hebben tijdens allerlei feestjes.

Maar dit seizoen beloof ik mijn vermoeide voeten rust te gunnen door een simpele oplossing: platte schoenen. Het idee dat je naar een fancy feestje altijd hakken moet dragen, is inmiddels achterhaald. Het is makkelijker dan je denkt om platte schoenen in je avondoutfit te integreren.

Kies de juiste jurk voor balans

Het is belangrijk om goed na te denken over het soort jurk dat je draagt. Kies bijvoorbeeld voor een jurk met een volle rok om de verhoudingen in balans te houden, en let op de lengte van de jurk om te voorkomen dat je erover struikelt. Van klassieke ballerina’s en puntige slingbacks tot strakke loafers en instappers, hier zijn vijf stijlen van platte schoenen die je moeiteloos in je avondgarderobe kunt verwerken.

1. Ballerina’s

Ballerina’s zijn tegenwoordig dé keuze voor iedereen die houdt van een zachte, romantische uitstraling. Een eenvoudige zwarte satijnen ballerina kan een minimalistische toevoeging zijn aan een klassieke avondjurk. Of neem een voorbeeld aan de onofficiële koningin van de ballerina’s, Alexa Chung, en ga voor metallic of versierde modellen om wat persoonlijkheid toe te voegen. Let vooral op subtiele details zoals strikjes of juwelen voor een extra vleugje flair.

platte schoenen muiltjes ballerina's avondfeest jurk
Launchmetrics Spotlight

platte schoenen muiltjes ballerina's avondfeest jurk

2. Muiltjes

Mules staan bekend om hun gemak, maar hun instapmodel werkt verrassend goed voor een avondlook (denk aan Coco Chanel die gasten ontving in haar pyjama’s met geborduurde pantoffels). Of je nu kiest voor een ronde leren mule van The Row of een meer sierlijke variant met juwelen, mules zorgen voor een perfecte balans bij een gestructureerde avondjurk. Zie het als een stijlvolle manier om een getailleerd smokingpak of een eenvoudige satijnen slipdress naar een hoger niveau te tillen. Kies voor luxe materialen zoals leer, fluweel of zijde om ze avondwaardig te maken.

platte schoenen feest outfit
Launchmetrics Spotlight

3. Mary Janes

Wie zegt dat Mary Janes alleen voor overdag zijn? Zoals de nieuwste modellen van Dr. Martens bewijzen, voegt een zwarte leren Mary Jane een speelse toets toe aan een cocktailjurk. Ga voor stijlen met delicate bandjes en versieringen zoals kristallen of verfijnd borduurwerk voor formele gelegenheden. Mary Janes bieden eindeloze mogelijkheden voor een leuke, feestelijke look.

Streetstyle fashion week
Launchmetrics Spotlight
platte schoenen feest outfit
Launchmetrics Spotlight

4. Loafers

Loafers zijn op dit moment overal geliefd, en gelukkig hebben ze ook hun plek in avondkleding gevonden. Een paar strakke loafers in glanzend leer of lak kunnen een onverwachte twist geven aan een avondjurk of een mannelijk geïnspireerde look versterken. Een gepolijste loafer in combinatie met een rijk fluwelen of zijden avondpak is de perfecte androgene aanpak van deze trend.

loafers jurk outfit platte schoenen
Launchmetrics Spotlight
loafers outfit schoenen
Launchmetrics Spotlight

5. Puntige slingbacks

Voor een vleugje vintage Hollywood-glamour zijn puntige slingbacks dé platte schoen bij uitstek. Met hun strakke lijnen en delicate bandjes passen ze perfect bij maxi-jurken of jurken met een hoge split. Kies voor goudkleurige accenten, satijn, metallics of zelfs fluweel om de luxe avondlook compleet te maken.

platte schoenen
Launchmetrics Spotlight
platte schoenen ballerina's
Launchmetrics Spotlight

Met deze vijf types platte schoenen kun je het feestseizoen comfortabel doorkomen zonder in te boeten op stijl.

Via ELLE UK