Dit hotel in Brooklyn combineert luxe en rust met een prachtig uitzicht op Manhattan

Gepubliceerd op 22 oktober 2024 door Lore Ginneberge
Dit hotel in Brooklyn combineert luxe en rust met een prachtig uitzicht op Manhattan 1 Hotel Brooklyn Bridge

New York slaapt nooit, maar soms wil je even ontsnappen aan de hectiek. Dit hotel in Brooklyn biedt precies dat: een plek om op te laden na een drukke dag, terwijl je toch verbonden blijft met het bruisende ritme van de stad.

Manhattan heeft dan wel de toeristische attracties, Brooklyn bepaalt wat écht nieuw en trending is. In Dumbo neemt de kosmopolitische energie een meer relaxte vorm aan. Je geniet er van een prachtig zicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan, terwijl je op wandelafstand Brooklyn Heights verkent, waar je je zo een leven als New Yorkse socialite in een statige brownstone kunt voorstellen.

1 Hotel Brooklyn Bridge rooftop
1 Hotel Brooklyn Bridge rooftop - Ashley Sears

Uniek uitzicht in een groen interieur

1 Hotel Brooklyn Bridge is de gedroomde uitvalsbasis voor een citytrip in de Big Apple. Zodra je er binnenstapt, verdwijnt de stress van de reis. De lobby met planten en rustiek hout, net als het botanische hotelparfum, helpen om de hectiek van de vlucht en het tijdsverschil snel los te laten. En zelfs met een jetlag voelt vroeg wakker worden hier als een cadeau. Door de kamerbrede ramen zie je de zon opkomen over de iconische brug en de majestueuze skyline van Manhattan, een schouwspel dat je met plezier vanuit je bed meemaakt.

1 Hotel Brooklyn Bridge kamers
1 Hotel Brooklyn Bridge kamers

Duurzaamheid staat hier centraal. In de kamers worden plastic waterflessen vervangen door herbruikbare alternatieven en overal zie je kleine, doordachte details die de ecologische voetafdruk minimaliseren. Hergebruikte materialen, zoals hout van een voormalige raffinaderij uit de buurt, geven een warme en authentieke sfeer zonder in te leveren op modern comfort. Het voelt goed om te weten dat luxe hier hand in hand gaat met zorg voor het milieu.

1 Hotel Brooklyn Bridge kamers
1 Hotel Brooklyn Bridge kamers

Culinaire hoogtepunten

Een verblijf hier is niet compleet zonder een bezoek aan de rooftop. Vanaf de bovenste verdieping kan je de stad pas écht volledig in je opnemen. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht betoverend, terwijl je geniet van een cocktail (bij voorkeur een Manhattan of Cosmopolitan) in Harriet’s Rooftop & Lounge.

1 Hotel Brooklyn Bridge restaurant The Osprey
1 Hotel Brooklyn Bridge restaurant The Osprey

Ook om lekker te eten hoef je de deur niet uit. In hotelrestaurant The Osprey tovert chef Dan Churchill met lokale, seizoensgebonden ingrediënten - denk aan knapperige groenten en verfijnde smaken die goed in balans zijn. Het restaurant voelt gezellig en ongedwongen aan, met een onovertroffen uitzicht over Brooklyn Bridge Park.

Ontspannen en ontdekken

Na een dag vol indrukken en kilometers op de stappenteller, is de behoefte aan ontspanning groot. In de Bamford Wellness Spa ligt de focus op natuurlijke producten en een holistische benadering van welzijn. Voor wie liever actief ontspant, is er de 24/7 fitnessruimte en zijn er gratis yoga- en fitnesssessies. Iedere hotelkamer is bovendien standaard uitgerust met yogamatjes. 's Ochtends wat ademhalings- en stretchoefeningen doen tegen het decor van de ontwakende stad? Onvergetelijk.

Wanneer je klaar bent voor actie, ligt de NYC Ferry op een paar meter van het hotel. Shopping in SoHo, wolkenkrabbers bewonderen in Wall Street of drankjes doen in Williamsburg... Deze transportoptie is niet alleen betaalbaar, maar levert ook geweldige foto's op. En als je terugkeert naar Dumbo, kun je genieten van de rust van deze groene, gemoedelijke wijk, waar 1 Hotel Brooklyn Bridge perfect bij aansluit. Het biedt je een plek om te ontsnappen en op te laden, terwijl je verbonden blijft met het bruisende leven van New York.

Meer info en reserveringen via de 1 Hotel-website