BBODY’s nieuwe elektrolyten vielen goed in de smaak tijdens de pilates sessies met ELLE

Geüpdatet op 28 oktober 2024 door ELLE Partner Foto’s: Dasha Croitoru
BBODY’s nieuwe elektrolyten vielen goed in de smaak tijdens de pilates sessies met ELLE

Op maandag 7 oktober in Schilde en woensdag 9 oktober in Waterloo kwamen pilates- en BBody-liefhebbers samen voor een sportieve tweedaagse vol beweging, hydratatie en gezelligheid. Het evenement, georganiseerd door ELLE en BBody, stond in het teken van het nieuwe elektrolytenproduct van BBody en hoe dit bijdraagt aan optimale prestaties tijdens een workout.

Hoewel pilates vaak als een rustige en gecontroleerde sport wordt gezien, is het juist een intensieve workout die het hele lichaam aan het werk zet. Zelfs tijdens de kalme bewegingen verlies je flink wat vocht door de inspanning. Dit leek zowel founder Jill Cnudde van BBody en ELLE het perfecte kader om Jills nieuwe product uit te testen.

Waar je op zon moment misschien naar een energiedrank wil grijpen, werden tijdens de pilateslessen de drinkbussen gevuld met water en een zakje van BBody's elektrolyten, die snel werden opgenomen en de deelnemers hielpen gehydrateerd te blijven en voldoende energie gaven om door te gaan. Waar energiedranken vaak vol suikers zitten - en dat je vochtopname in je lichaam juist kan belemmeren - zijn de elektrolyten vrij is van artificiële suikers. En dat resulteert dus tevens in een gezondere en laag-calorische keuze.

Het event in Schilde

De eerste sessie vond plaats op maandag 7 oktober in Schilde, waar de The Kay het decor was voor een intieme workout. De opkomst bestond uit 12 enthousiastelingen per sessie, waaronder ELLE-lezeressen en enkele influencers. Terwijl iedereen hun core en balans op de proef stelden, werden ze continu gehydrateerd door de mix die rijk is aan magnesium, natrium, kalium en vitamine C. Deze mineralen helpen bij het behoud van een goede vochtbalans en ondersteunen spierfunctie, energie, en herstel na afloop.

Tussen de oefeningen door was er ruimte voor interactie, waarin de deelnemers ervaringen deelden over de workout en het effect van de elektrolyten op hun energie en hydratatie. En die reacties waren lovend, kunnen we je vertellen.

Het event in Waterloo

Twee dagen later, op woensdag 9 oktober, vond het tweede deel van het evenement plaats in de Pilates Studio in Waterloo. Dezelfde energie en enthousiasme vulden de ruimte, waar deelnemers hun zweet achterlieten tijdens vier opeenvolgende pilates sessies. Ze gingen naar huis met een goodiebag, waaronder de elektrolytenmix.

Na afloop kregen de deelneemsters ook de kans om met Jill Cnudde in gesprek te gaan over de voordelen van elektrolyten en hun impact op sportprestaties. Ze benadrukte bij de 1-op-1-gesprekken het belang van elektrolyten voor niet alleen sporters, maar ook mensen met een actieve levensstijl. Iedereen was verrast door het verschil dat de elektrolyten maken – van minder spierkrampen tot meer energie tijdens de sessies.

ELLE-lezeressen, influencers en het ELLE team gingen niet alleen met de waardevolle tips naar huis, maar ook meet goodiebags  met - natuurlijk - de elektrolyten.

De elektrolytenmix van BBody

Voor deelnemers waren de effecten wel duidelijk, maar het kan zijn dat je je nog afvraagt wat deze elektrolytenmix zo bijzonder maakt. Naast dat het geen onnodige toegevoegde suikers bevat en verfrissend smaakt, bevat het ook:

  • 750 mg magnesium: Helpt bij het behoud van een goede spierfunctie en ondersteunt je energieniveau.
  • Natrium en kalium: Essentieel voor de vochtbalans en het behoud van een normale bloeddruk.
  • 1250 mg chloride: Ondersteunt de elektrolytenbalans.
  • 500 mg citamine C: Bevordert de opname van mineralen en ondersteunt het immuunsysteem.
  • 1254 mg sodium: Zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt en je zenuwen goed werken door elektrische stimulatie.

Dit artikel is opgesteld in nauwe samenwerking met BBody.

LEES OOK:

Dit heb je gemist op de 'Let’s talk about this'-tour van ELLE x Etam
Welke sporten geven ons welzijn een boost?
10 Halloween kostuum ideeën uit je favoriete films en series