Nieuw Boursin Trio van Noten: onze favoriete recepten voor herfst/winter

Geüpdatet op 15 november 2024 door ELLE Partner
Nieuw Boursin Trio van Noten: onze favoriete recepten voor herfst/winter

Boursin verrast ons deze winter opnieuw met een smakelijke creatie: Boursin Trio van Noten. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment combineert de romige zachtheid van Boursin kaas met de onweerstaanbaar knapperige smaak van 3 noten.

De smeltende textuur van Boursin, verrijkt met zorgvuldig geselecteerde noten, voegt een knapperige dimensie toe aan je favoriete gerechten, waardoor elke hap een moment van puur genot wordt. Perfect om je pasta's, gnocchi en favoriete wintergerechten mee te verrijken.

Laat je inspireren door twee heerlijke recepten die de rijkdom van de Boursin 3 Noten laten stralen: de gnocchi met gegratineerde pompoen van @zestymanou en de pasta's uit de oven met pompoensaus en Oosterse paddestoelen van @foodbysin.

1. Gnocchi met gegratineerde pompoen van @zestymanou

Ingrediënten:

  • 500 g gnocchi
  • 1/2 pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 12 cl lichte room
  • Boursin 3 Noten

Bereiding:

  • Snijd de pompoen in blokjes en rooster ze 25 minuten in de oven op 200 graden.
  • Kook de gnocchi in water.
  • Fruit de sjalot en knoflook in een pan. Voeg de gnocchi, pompoen en room toe.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en bedek de bovenkant met verkruimelde Boursin 3 Noten. Laat 10 minuten gratineren in de oven op 200 graden.
  • Voeg er bovenop enkele gehakte cashewnoten en pecannoten aan toe.

2. Ovenpasta met pompoensaus, Oosterse champignons, walnoot-salietoppings Boursin 3 Noten van @foodbysin(4 pers.)

Bereidingstijd : 50 min

Ingrediënten:

  • 150 g Boursin 3 Noten (ev. extra Boursin ter garnering)
  • 500 g korte pasta naar keuze
  • 1 pompoen of butternut (of 600 gr diepgevroren pompoenblokjes)
  • 250 g cremini champignons of Oosterse paddenstoelenmix
  • 150 g witte beukenzwam
  • 60 g tomatenpuree
  • 120 g fijngehakte walnoten
  • Verse salie, fijngehakt
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 700 ml groentebouillon
  • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden of spaghettikruiden
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Pompoenpuree: Pompoenblokjes uit de diepvries: Kook de pompoenblokjes ongeveer 12 minuten in de groentebouillon. Giet af, maar bewaar 3 eetlepels kookvocht. Pureer de pompoenblokjes met het kookvocht in een blender tot een gladde puree.
    Verse pompoen: Verwijder de pitten en snij in blokjes. Rooster de blokjes met een beetje zonnebloemolie 30 minuten in de oven op 180°C en pureer ze daarna. Bewaar enkele blokjes voor garnering.
  2. Pasta koken: Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta in gezouten water tot 2 minuten vóór al dente. Giet af en zet opzij.
  3. Walnoot-salietopping: Hak de walnoten grof en hak de salie fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak de gehakte walnoten en 1 eetlepel salie tot de noten geroosterd zijn en de salie krokant is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Champignons en spinazie bereiden: Borstel de champignons en spoel de spinazie. Verhit olijfolie in dezelfde pan. Bak de ui tot glazig, voeg knoflook, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Roer tomatenpuree erdoor en bak 4-5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met oregano, nootmuskaat en 2 theelepels verse salie.
  5. Saus: Voeg groentebouillon toe en roer om aanbaksels los te maken. Laat even sudderen. Voeg pompoenpuree, Parmezaanse kaas en Boursin toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Ovenschotel samenstellen: Meng de pasta met de saus en doe het in een ovenschaal. Strooi extra Boursin en de walnoot-salietopping erover. Bedek met aluminiumfolie en bak 15 minuten.
  7. Serveren: Garneer met extra Parmezaanse kaas, verkruimelde Boursin en verse salieblaadjes. Serveer direct.

Tips

  • Pompoenpuree: je hebt in totaal 450 g pompoenpuree nodig.
  • Walnotentopping: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de walnoten verbranden.

Vind meer inspiratie op @boursin_belgium

Dit artikel is in nauwe samenwerking geschreven met Boursin.